Αυστρία: Στόχος ο εμβολιασμός 600.000 πολιτών μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Αυστρία: Στόχος ο εμβολιασμός 600.000 πολιτών μέχρι τα τέλη Μαρτίου

H κυβέρνηση της Αυστρίας έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό 600.000 ανθρώπων μέχρι τα τέλη Μαρτίου, καθώς και την παράδοση συνολικά 1,2 εκατ. δόσεων από τους δύο κατασκευαστές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν γίνει επίσης μεγάλες παραγγελίες από το ακόμη μη εγκεκριμένο εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και πως από το δεύτερο τρίμηνο θα υπάρξουν «μαζικές αυξήσεις στην παράδοση», επειδή η Αυστρία έχει ζητήσει 3,8 εκατομμύρια δόσεις από την Biontech / Pfizer στο πλαίσιο της πρόσθετης παραγγελίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ρυθμός των εμβολιασμών εναντίον του κορονοϊού θα εξαρτηθεί από τις παραδόσεις των εμβολίων.

«Ο εμβολιασμός είναι το πραγματικό κλειδί για την αναστροφή της κρίσης, το είχαμε ονειρευτεί την άνοιξη», σημείωσε ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι τώρα πρέπει όλοι να κάνουν χρήση αυτής της ευκαιρίας. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είχαν εμβολιαστεί 74.000 άνθρωποι στην Αυστρία, τα αιτήματα για εμβολιασμό αυξάνονται από ώρα σε ώρα», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον Άνσομπερ, το αν το τρίτο lockdown θα μπορεί να αρθεί από τις 25 Ιανουαρίου εξαρτάται από την εξέλιξη της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, η οποία είναι «50% πιο μεταδοτική» και το γεγονός ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί επίσης ενάντια και σε αυτή την παράλλαξη του στελέχους του ιού, αποτελεί, κατά την άποψή του «μία επιπλέον πρόσκληση για γρήγορο εμβολιασμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.