ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Pfizer: Συμφώνησε με την COVAX για 40 εκατομμύρια εμβόλια κορωνοϊού

Pfizer: Συμφώνησε με την COVAX για 40 εκατομμύρια εμβόλια κορωνοϊού

Ο διεθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας της Pfizer με την COVAX για 40 εκατομμύρια εμβόλια κορωνοϊού.

«Σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε συμφωνία με την COVAX για έως και 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter.

Το πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX το οποίο αποσκοπεί στην ισότιμη πρόσβαση των χωρών σε εμβόλια κατά της COVID-19 ανακοίνωσε ότι έχει στόχο να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια δόσεις στις φτωχότερες χώρες το 2021 και ότι ελπίζει πως θα εκπληρώσει τις συμφωνίες παροχής για τις πλουσιότερες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο το COVAX, του οποίου ηγούνται από κοινού η συμμαχία για εμβόλια GAVI, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και άλλοι, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που επηρεάζουν την προμήθεια και την παροχή εμβολίων κατά της COVID-19 και ότι οι όροι των συμφωνιών «υπόκεινται σε αλλαγές»

Οι 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις θα διανεμηθούν μέσω μιας εκ των προτέρων δέσμευσης στην αγορά (AMC) σε 92 επιλέξιμες χώρες και θα ανταποκρίνονται στην κάλυψη κατά προσέγγιση του 27% του πληθυσμού αυτών των χωρών, αναφέρει η GAVI σε αναθεωρημένη πρόβλεψή της για το COVAX.

https://www.vimeo.com/500876670

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.