ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Γάζα – Έλαβαν τις πρώτες δόσεις οι πολίτες

Ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Γάζα – Έλαβαν τις πρώτες δόσεις οι πολίτες

Την Δευτέρα ξεκίνησε στην Γάζα ένα περιορισμένης εμβέλειας εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού.

Οι Παλαιστίνιοι έλαβαν δόσεις που δώρισαν η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), όμως μια ευρύτερη εκστρατεία θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω καθώς οι υγειονομικοί αξιωματούχοι περιμένουν μεγαλύτερα φορτία.

Αξιωματούχοι στον παραλιακό θύλακα, που διοικείται από την ισλαμική οργάνωση Χαμάς και όπου κατοικούν 2 εκατομμύρια άνθρωποι, χορηγούν την πρώτη από τις 22.000 δόσεις του ρωσικού Sputnik V σε υγειονομικούς. Στη συνέχεια όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα ακολουθήσουν οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα και οι ηλικίας άνω των 60 ετών.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έστειλε μηνύματα σε όσους έχουν επιλεγεί ώστε να έρθουν και να εμβολιαστούν.

«Είμαι υπερήφανος που ο υγειονομικός τομέας μπόρεσε να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη στιγμή, με περιορισμένους πόρους αλλά μεγάλη αφοσίωση», δήλωσε ο Ριγιάντ Ζανούν, πρώην υπουργός Υγείας της Γάζας, λαμβάνοντας την πρώτη δόση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσοι εμβολιάστηκαν έλαβαν κάρτα οδηγιών που τους λένε να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.