ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: «Χωρίς ανοσία το 10% ακόμη και μετά το εμβόλιο» λέει ειδικός

Κορωνοϊός: «Χωρίς ανοσία το 10% ακόμη και μετά το εμβόλιο» λέει ειδικός

Το 0% παγκοσμίως όσων κάνουν ένα από τα εμβόλια κατά του Covid-19 ενδέχεται να μην αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα τονίζει ειδικός.

Την επισήμανση έκανε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής Αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα με δημόσιες δηλώσεις της. Εξήγησε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο στην περίπτωση του νέου κορωνοϊού, αλλά εμφανίζεται όποτε πραγματοποιούνται εμβολιασμοί για να προστατευτεί ο πληθυσμός από κάποιον ιό.

Το 10%

«Το 10% του πληθυσμού της Γης ή το 10% σε οποιαδήποτε πόλη και κατοικημένη περιοχή είναι κατά μέσο όρο ο αριθμός των ανθρώπων που δεν αντιδρούν στον εμβολιασμό, όχι μόνο στα σημερινά εμβόλια, αλλά αυτό αφορά πρακτικά όλα τα εμβόλια» δήλωσε η Ποπόβα στο τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία-1.

«Σημασία έχει να είναι προστατευμένο το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην προσπάθειά της να καθησυχάσει το τηλεοπτικό κοινό μετά την παραπάνω δήλωσή της, η Ποπόβα σημείωσε ότι, αν έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού και το 90% έχει αναπτύξει ανοσία στον νέο κορωνοϊό, τότε το υπόλοιπο 10% των εμβολιασθέντων που δεν θα έχει αναπτύξει ανοσία θα είναι προστατευμένο, αφού ο ιός δεν θα έχει πού να μεταδοθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.