ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με ορολογία «21ης Απριλίου» η κυβέρνηση για διατήρηση απαγορεύσεων: «Έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους πολίτες»

Με ορολογία «21ης Απριλίου» η κυβέρνηση για διατήρηση απαγορεύσεων: «Έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους πολίτες»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μέσα από τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εξέλιξη του εμβολιασμού στην χώρα μας, αλλά αναφέρθηκε και για την διατήρηση των περιορισμών όπου εκεί σε μια ορολογία που παραπέμπει σε άλλες εποχές τόνισε ότι η διατήρηση αυτών γίνεται για “εκπαιδευτικούς λόγους” για τους πολίτες.

Έτσι βλέπουν και αντιμετωπίζουν οι “άριστοι” του Κ.Μητσοτάκη τους πολίτες που έχουν οδηγηθεί σε νέες συνθήκες φτωχοποίησης και συνεχίζουν να υπομένουν τους κυβερνητικούς περιορισμούς.

Αν αύριο κόσμος βρεθεί χωρίς δουλειά λόγω του μειωμένου τουρισμού που θα υπάρξει μπορεί να ακούσουν και κανένα “ας φάνε παντεσπάνι”!

Ήδη για τον χώρο της εστίασης και λαμβάνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορέψει την μουσική (τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαϊου όταν και ανοίγει για τον τουρισμό) το 30% όλων των καταστημάτων δεν φαίνεται να ανοίγει στις 3 του Μήνα. Αν δε υπολογίσουμε ότι ο κυρίαρχος κλάδος είναι τα καφέ τότε μπορεί να μιλάμε για το 50% των καταστημάτων που θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την μερική άρση των μέτρων του lockdown κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα. «Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη» σημείωσε.

Σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε ότι περίπου 44.000 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 έχουν εγγράφει περίπου 120.000 πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5.000 ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης. Ανακοίνωσε δε ότι παράλληλα ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.