ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με «φουσκωμένα» νούμερα προσπαθεί να πείσει για την «επιτυχία» των εμβολιασμών η κυβέρνηση: Τι λένε οι αριθμοί

Με «φουσκωμένα» νούμερα προσπαθεί να πείσει για την «επιτυχία» των εμβολιασμών η κυβέρνηση: Τι λένε οι αριθμοί

«Οι νέοι τρέχουν να εμβολιαστούν», αυτός είναι ο εν ολίγοις τίτλος των περισσοτέρων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς των 30-44, ενώ παρόμοιους βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και για τους 45-49.

Μετά το φιάσκο με τις μεγαλύτερες ηλικίες, εκεί που η προσέλευση των πολιτών ήταν αρκετά μικρή, καθώς μόλις οι ηλικίες 75-79 εμβολιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό (71%) η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας τους ουσιαστικά πως οι νέοι πηγαίνουν να εμβολιαστούν και πως γίνεται χαμός στα εμβολιαστικά κέντρα.


Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 της ηλικιακή ομάδας 45-49 και από τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμά της, 140.000 ραντεβού, σύμφωνα με όσα διέρρεαν. Να τονίσουμε πως την πρώτη μέρα κλείνονται αρκετά ραντεβού διότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση δέχονται απευθείας μήνυμα πως έχουν κλείσει ραντεβού, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν το θέλουν. Μάλιστα η κυβέρνηση διαρρέει πως την Κυριακή του Πάσχα (!) έκλεισαν άλλα 90.000 άτομα ραντεβού.

Δηλαδή οι πολίτες την ώρα που έτρωγαν το αρνί και το κοκορέτσι έσπευδαν ταυτόχρονα να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά της Covid-19. Έτσι σύμφωνα με όσα διαρρέουν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο περίπου 230.000 άτομα. Παρόλα αυτά ακόμα και αν ισχύουν αυτά τα νούμερα αυτός ο αριθμός δεν ξεπερνά το 33-34% των πολιτών της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας (υπολογίζεται πως είναι 750-800.000 άτομα).

Για την ηλικιακή ομάδα 45-49 είναι διαθέσιμα όλα τα υπάρχοντα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca). Επιπλέον το μονοδοσικό Johnson & Johnson θα αρχίσει να χορηγείται από τις 5 Μαΐου και μετά.

Η κυβερνητική και τηλεοπτική «χαρά» των «ορδών που προστρέχουν για εμβόλιο» μάλλον είναι μια μαγική εικόνα σε μια προσπάθεια να μεταπείσουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που θεωρούν (και όχι πολλές φορές αβάσιμα) τις επιφυλάξεις τους.

Την ίδια ώρα μέχρι σήμερα – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του embolio.gov.gr έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση 944.481 πολίτες, δηλαδή ούτε το 10% του πληθυσμού! Όλο αυτό την ώρα που η Ματίνα Παγώνη δήλωνε χθες πως θα βγάλουμε τις μάσκες όταν εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού και μάλιστα υπολόγιζε πως αυτό θα γίνει στα μέση του Σεπτέμβρη.

Και στην κυβέρνηση λένε και ξαναλένε ότι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού! Τα ραντεβού δεν σημαίνει εμβόλια (για όσους έχουν κλείσει), ενώ ακόμα και αν όλα τα ραντεβού υλοποιηθούν παραμένει και πάλι άγνωστο το ποσοστό πραγματικά πόσων έχουν εμβολιαστεί.

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών μόλις ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είτε της Pfizer/BioNTech (που επίσης έχει ξεκινήσει να πληρώνει ελληνικά ΜΜΕ με διαφημίσεις) είτε της AstraZeneca που έχει απαγορευτεί σε διάφορες χώρες.

Και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μολύνονται και παύουν να μεταδίδουν τον ιό, αυτοί οι 1 εκατ. Έλληνες, ενώ η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το 4% των πολιτών που πέθαναν, περίπου 280 άτομα, είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου!

Να τονίσουμε εδώ πως σύμφωνα με τους «ειδικούς» για να αποκτήσει η κοινωνία τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70-75% του πληθυσμού (συμπεριλαμβανομένου και των παιδιών όπως είπε ο Μ.Δερμιτζάκης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμηθείτε πόση είναι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού (τα στοιχεία είναι πριν από μία εβδομάδα, ήταν η τελευταία φορά που δημοσιεύθηκαν)

  • Οι 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 62%, με κλεισμένα ραντεβού στο 67%
  • Οι 80-84 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 62%, με κλεισμένα ραντεβού στο 67%
  • Οι 75-79 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 71%, με κλεισμένα ραντεβού στο 78%
  • Οι 70-74 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 55%, με κλεισμένα ραντεβού στο 73%
  • Οι 65-69 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 35%, με κλεισμένα ραντεβού στο 71%
  • Οι 60-64 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 51%, με κλεισμένα ραντεβού στο 64%
  • Οι 55-59 έχουν κλείσει ραντεβού σε ποσοστό 53%
  • Οι 50-54 έχουν κλείσει ραντεβού σε ποσοστό 43%
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.