ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Μπλόκο» του EMA στη δεύτερη δόση του AstraZeneca για όσους παρουσίασαν θρομβώσεις

«Μπλόκο» του EMA στη δεύτερη δόση του AstraZeneca για όσους παρουσίασαν θρομβώσεις

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) πραγματοποίησε νέες συστάσεις για την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και την εμφάνιση θρομβόσεων.

Σύμφωνα με αυτές, η δεύτερη δόση του εμβολίου δεν θα πρέπει να χορηγείται σε όσους εμφάνισαν θρόμβους με χαμηλά αιμοπετάλια μετά την πρώτη δόση.

Παράλληλα, ο ΕΜΑ συστήνει οι επαγγελματίες υγείας να ελέγχουν για σημάδια θρομβώσεων οποιονδήποτε έχει χαμηλά αιμοπετάλια εντός τριών εβδομάδων από τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Οι συστάσεις του ΕΜΑ εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τους σπάνιους αλλά σοβαρούς θρόμβους αίματος που πιθανολογείται ότι συνδέονται με τον εμβολιασμό, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

O EMA μελετά αυτούς τους θρόμβους στην κοιλιά και στον εγκέφαλο από τον Μάρτιο και έκτοτε έχει συστήσει ότι τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson & Johnson να φέρουν μια σχετική ειδοποίηση, επιμένοντας πάντως πως τα οφέλη τους υπερτερούν των κινδύνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.