ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Moderna: «Θα χρειαστεί και 3η δόση το καλοκαίρι! – Ακόμα και οι έφηβοι θα εμβολιάζονται κάθε λίγους μήνες»

Moderna: «Θα χρειαστεί και 3η δόση το καλοκαίρι! – Ακόμα και οι έφηβοι θα εμβολιάζονται κάθε λίγους μήνες»

Εμβολιασμούς κάθε λίγους μήνες και τρίτη δόση μέχρι το καλοκαίρι για όσους εμβολιάστηκαν στην αρχή του έτους προτείνει ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις μεταλλάξεις. Τις οποίες σύμφωνα με τον Γάλλο νομπελίστα (που συν-ανακάλυψε τον ιό HIV) Luc Montagnier τις δημιουργούν… τα εμβόλια!

Ειδικότερα, ο Στεφάν Μπανσέλ σε σχετικές δηλώσεις στη «Journal Du Dimanche» υποστήριξε: «Πιστεύουμε ότι το εμβόλιό μας θα είναι αποτελεσματικό για συγκρίσιμη περίοδο, εκτός του ότι οι μεταλλάξεις αυξάνουν το επίπεδο απειλής, γι’ αυτό πρέπει να προβλέψουμε και να εμβολιάσουμε όλα τα άτομα που κινδυνεύουν με μια τρίτη δόση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ιδίως τους κατοίκους των γηροκομείων που έλαβαν την πρώτη τους δόση στις αρχές του έτους».

Ακόμα, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας πρότεινε ότι για να προστατευθούν οι «εύθραυστοι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι», όλοι οι ενήλικες και οι έφηβοι πρέπει να λάβουν επιπλέον δόση.

Ο Στεφάν Μπάνσελ προειδοποίησε ότι η καθυστέρηση δύο ή τριών μηνών στους εμβολιασμούς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των νοσηλειών και θανάτων, κάτι που με τη σειρά του ενδεχομένως να προκαλούσε τέταρτο κύμα της ασθένειας COVID-19 στη Γαλλία.

Επισημαίνεται πως η Moderna δοκιμάζει τώρα τρεις διαφορετικές στρατηγικές ενίσχυσης, σύμφωνα με τον Στεφάν Μπανσέλ, με την πρώτη ενάντια στο αρχικό στέλεχος που εντοπίστηκε στη Γουχάν, τη δεύτερη εναντίον του στελέχους της Νότιας Αφρικής και την τρίτη εναντίον ενός συνδυασμό και των δύο.

Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα αυτών των τριών ενισχυτών θα υπολογιστεί, αργότερα, όσον αφορά στις τέσσερις μεταλλάξεις που θεωρούνται ως οι πιο επικίνδυνες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει μια μελέτη σε ανθρώπους στις αρχές Ιουνίου και στοχεύει να έχει λάβει έγκριση από ρυθμιστικές υπηρεσίες έως τον Σεπτέμβριο.

Το εμβόλιο της Moderna θα παρέχεται από την Παρασκευή (28/05), μαζί με εκείνα της AstraZeneca και της Johnson & Johnson σε γαλλικά φαρμακεία και ιατρεία, με περίπου 300.000 δόσεις του να διατίθενται εβδομαδιαία.

Η διάθεση του εμβολίου της Moderna στα γαλλικά φαρμακεία αναμένεται να καταστήσει το σκεύασμα πιο προσιτό σε ηλικιωμένους ή εργαζόμενους και θα βοηθήσει στην ταχύτερη πρόοδο του εμβολιασμού στη χώρα, καθώς το ίδιο το σκεύασμα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και έναν μήνα.

Μέχρι στιγμής, περίπου 90 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει το εμβόλιο της Moderna για τη νόσο COVID-19 παγκοσμίως και περίπου το 14% του συνολικού πληθυσμού της Γαλλίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ 31,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.