ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να τρώμε μεσημεριανό στο γραφείο

Τι έδειξαν τα ευρήματα των επιστημόνων

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να τρώμε μεσημεριανό στο γραφείο

Σύμφωνα με τη New York Post, δύο ειδικοί εξέτασαν αν το μεσημεριανό εκτός διαλείμματος κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης εργάσιμης ημέρας είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να τροφοδοτήσετε και να διατηρήσετε την παραγωγικότητα για το υπόλοιπο του ωραρίου. 

Τι κρύβεται πίσω από την τάση

Η έκθεση ezCater 2023 Lunch Report, η οποία εξέτασε 5.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 48% των ανθρώπων παραλείπουν ένα πραγματικό διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι παράγοντες που εμπλέκονται στην απόφασή τους να τρώνε όσο εργάζονται ποικίλλουν.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι το 23% των ανθρώπων είπε ότι το έκαναν για να ολοκληρώσουν την εργασία τους στην ώρα τους, το 22% φοβόταν ότι δεν θα είχε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει τη δουλειά του, και άλλο ένα 20% είπε ότι είχαν πάρα πολλές συναντήσεις για να προλάβουν ένα διάλειμμα.

«Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι σκέφτονται τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και χάνουν το…”δάσος”», δήλωσε η Diane Swint, εκπρόσωπος της ezCater στη Βοστώνη.

Ο αντίκτυπος του «βιαστικού» γεύματος

«Μακροπρόθεσμα, η μη παύση για να ανατροφοδοτήσουμε τον οργανισμό οδηγεί σε εξάντληση, στρες και λιγότερη διανοητική διαύγεια», είπε η Swint, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες, πανεπιστήμια και οργανισμούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το φαγητό για να βελτιώσουν την κουλτούρα, την παραγωγικότητα και τη συνολική εργασιακή ικανοποίηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, όπως έδειξε η έκθεση, το 48% των εργαζομένων δήλωσαν ότι βιώνουν λιγότερο burnout όταν κάνουν διάλειμμα για γεύμα. «Ενώ οι εργαζόμενοι μπορεί να αισθάνονται ότι η παράλειψη των μεσημεριανών διαλειμμάτων εξοικονομεί χρόνο, η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η συνήθεια μειώνει την συγκέντρωση και την παραγωγικότητα», επεσήμανε η ειδικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.