ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ένοπλες Δυνάμεις και Πυροσβεστική λύνουν το πρόβλημα στο ΕΚΑΒ – Το σχέδιο Κ.Μητσοτάκη για να σταματήσουν οι θάνατοι λόγω ελλείψεων

Στο τομέα των αεροδιακομιδών

Ένοπλες Δυνάμεις και Πυροσβεστική λύνουν το πρόβλημα στο ΕΚΑΒ – Το σχέδιο Κ.Μητσοτάκη για να σταματήσουν οι θάνατοι λόγω ελλείψεων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου έθεσε στις πρωταρχικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης την υγεία και συγκεκριμένα την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

 «Μέλημα μας θα είναι η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης των πολιτών, η εξακολούθηση της αντιμετώπισης του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας, ειδικά στα τρόφιμα, αλλά και η κάλυψη κάποιων πολύ επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών. Να αναφέρω μία ενδεικτική: την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα – ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές – με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη καθώς με αυτόν τον τρόπο θα καλύπτονται οι κατά τόπους ανάγκες, χωριστά από την ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Στρατός Ξηράς με τα ελικόπτερά του προσφέρει παγίως μεγάλο κοινωνικό έργο και σηκώνει μεγάλο βάρος στον τομέα της άμεσης ιατρικής βοήθειας – μολονότι δεν είναι αυτή η δουλειά του – μεταφέροντας ασθενείς από τις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές σε νοσοκομεία των αστικών Κέντρων με ότι αυτό σημαίνει όμως για την ετοιμότητα ε περίπτωση ανάγκης αλλά και φθοράς των μέσων.

Όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές αυτό το έργο σημαίνει και μεγάλη επιβάρυνση των πτητικών μέσων. Σε υλικά και ανταλλακτικά. Και βέβαια τα ελικόπτερα μετά από τη συμπλήρωση συγκεκριμένων ωρών θα πρέπει να πηγαίνουν για συντήρηση.

Να θυμίσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι στη χώρα μας, λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ. Τελευταίος αυτός της 45χρονης τουρίστριας σε παραλία της Θάσου. Για το συγκεκριμένο θάνατο μάρτυρες υποστηρίζουν ότι το ΕΚΑΒ άργησε περίπου 50 λεπτά να έρθει.

Κάτι που σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ το διέψευσε, καθώς ισχυρίζεται ότι το ασθενοφόρο έφτασε στην παραλία σε 32 λεπτά και όχι σε 50 λεπτά μετά την κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο, τονίζοντας ακόμη πως τη στιγμή που έγινε η κλήση το διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, παρέδιδε επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρo Υγείας Πρίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.