Οδηγίες για απολαυστικό και ασφαλές σεξ στο νερό

Επιβάλλεται η χρήση προφυλακτικού

Οδηγίες για απολαυστικό και ασφαλές σεξ στο νερό

Μία από τις ερωτικές φαντασιώσεις -αντρών και γυναικών- είναι το σεξ στο νερό είτε σε θάλασσα, είτε σε πισίνα ακόμα και στο ντους.

Ειδικά το καλοκαίρι είναι trend και ακούγεται σαν κάτι ξεχωριστό και μαγικό. Ωστόσο, μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία.

Πριν λοιπόν το δοκιμάσετε καλό είναι να έχετε κατά νου τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Πολλοί θεωρούν ότι το νερό αποδυναμώνει ή «σκοτώνει» το σπέρμα και ότι δεν χρειάζεται κατά την ερωτική επαφή κάποια προφύλαξη, μιας και δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε εγκυμοσύνης, ούτε σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος. Ωστόσο, όλο αυτό δεν είναι παρά ένας μύθος.

Η χρήση προφυλακτικού είναι επιβεβλημένη. Φορέστε το πριν μπείτε στη θάλασσα, στην πισίνα ή στο ντους και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής διατηρείστε στην θέση του με τα δάχτυλά σας.

Το νερό ελαττώνει τα υγρά στον γυναικείο κόλπο και κάνει τη διείσδυση πιο δύσκολη. Γι΄ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό λιπαντικό, που θα διευκολύνει την σεξουαλική πράξη.

Αφού ολοκληρώσετε την πράξη, επισκεφθείτε την τουαλέτα για να ουρήσετε και να απομακρύνετε τυχόν βακτήρια και μικρόβια που μπορεί να έχουν εισβάλλει στην ουρήθρα. Επίσης, μην ξεχάσετε να ξεπλυθείτε με καθαρό νερό και να φορέσετε στεγνά εσώρουχα ή στεγνό μαγιό.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, επιβάλλεται η χρήση προφυλακτικού (και) λόγω των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Tο σπέρμα δεν πεθαίνει στο νερό, οπότε μπορεί να μεταδοθεί κάποιο ΣΜΝ. Παρότι, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να αποκτήσεις ΣΜΝ εξαιτίας του ίδιου του νερού, για παράδειγμα σε μία όχι τόσο καθαρή πισίνα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να κολλήσεις, χωρίς σεξουαλική επαφή ή άμεση επιδερμική (ανάλογα το νόσημα). Όπως, λοιπόν, δεν γίνεται να κολλήσεις ΣΜΝ, επειδή χρησιμοποίησες την ίδια λεκάνη με κάποιον, έτσι δεν γίνεται και επειδή μπήκες στην ίδια πισίνα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πράγματι κίνδυνος μολύνσεων. Στα στάσιμα ειδικά νερά υπάρχει συσσώρευση βακτηρίων. Με τη σεξουαλική επαφή, για παράδειγμα, σε μια λίμνη, είναι δυνατόν το μολυσμένο νερό να εισχωρήσει στα γεννητικά σου όργανα και με τις εκδορές, που μπορεί να έχει δημιουργήσει το σεξ, να εισέλθουν πιο εύκολα στον οργανισμό σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες για ουρολοιμώξεις, βακτηριακή κολπίτιδα και καντιντίαση. Μεγάλη προσοχή λοιπόν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.