ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε πως θα αφαιρέσετε εύκολα το λεκέ από ιδρώτα (βίντεο)

Δείτε πως θα αφαιρέσετε εύκολα το λεκέ από ιδρώτα (βίντεο)

Οι λεκέδες από ιδρώτα είναι σύνηθες πρόβλημα, ειδικά το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη και ιδρώνουμε πιο εύκολα.

Ανάλογα με την υφή του υφάσματος υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απομακρύνετε τους αντιαισθητικούς αυτούς λεκέδες. Δείτε, παρακάτω, πέντε απλούς τρόπους, με προϊόντα που βρίσκονται μες στο σπίτι μας…

Ξύδι: Γυρίστε την μπλούζα από την ανάποδη και μουλιάστε τις περιοχές που έχουν κιτρινίσει λόγω ιδρώτα και αποσμητικού σε λευκό ξύδι. Αφήστε το ρούχο εκεί για περίπου δεκαπέντε λεπτά και μετά τρίψτε τα σημεία απαλά με μία οδοντόβουρτσα. Πλύνετε την μπλούζα σε κανονική πλύση στο πλυντήριο, για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα, πριν την ξαναφορέσετε.

Ασπιρίνη: Σπάστε δύο ασπιρίνες και ανακατέψτε τη σκόνη σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Βυθίστε το λεκιασμένο μέρος του ρούχου στο διάλυμα για δύο έως τρεις ώρες και στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο με απορρυπαντικό.

Αλάτι: Διαλύστε τέσσερις κουταλιές της σούπας αλάτι σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε τα σημεία που έχουν ιδρώτα μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Λεμόνι: Αναμίξτε το χυμό ενός λεμονιού με νερό, σε ίσες ποσότητες, και τρίψτε το σημείο του λεκέ. Ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσει το ρούχο.

Μαγειρική σόδα: Μουλιάστε το λεκέ σε διάλυμα χλιαρού νερού και μαγειρικής σόδας. Πλύνετε το ρούχο κανονικά. Εάν τα σημάδια από τον ιδρώτα παραμένουν, αντί να διαλύσετε τη μαγειρική σόδα φτιάξτε μια πάστα και απλώστε την πάνω στο λεκέ. Αφήστε την για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε στη συνέχεια το σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.