ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό το ξέρεις; Το μέλι έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες

Αυτό το ξέρεις; Το μέλι έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες

Για αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ακατέργαστο μέλι για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, καθώς έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Για την καταπολέμηση των ανθεκτικών μικροβίων η λύση είναι μία και βρίσκεται στο ντουλάπι σου, αφού πρόκειται για το μέλι. Όσο πιο σκούρο είναι το μέλι, μάλιστα, τόσο πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι.

Σύμφωνα με νέες έρευνες, το μέλι έχει αντιβιοτικές, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, ενώ αποτελεί ελιξίριο μακροζωίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Κατά προτίμηση, αγοράστε αγνό ανεπεξέργαστο μέλι κι όχι αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές, η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε σάκχαρα, σε συνδυασμό με την παχύρευστη μορφή του, το καθιστούν αντίπαλο των μικροβίων που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα ακόμη και στην αντιβίωση.

Το μέλι μπορεί, επίσης, να αντιμετωπίσει τον υπερανθεκτικό στη θεραπεία χρυσίζον σταφυλόκοκκο (MRSA), ένα πολύ επικίνδυνο νοσοκομειακό μικρόβιο που πλήττει ασθενείς σε ολόκληρη τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένη ομάδα ενζύμων ευθύνεται για τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού, που όπως αναφέρουν οι επιστήμονες προέρχονται είτε από τις μέλισσες είτε από τη γύρη των λουλουδιών. Το θυμαρίσιο μέλι, μάλιστα, περιέχει θυμόλη και επουλώνει τις πληγές και τα εγκαύματα πιο γρήγορα από τις ειδικές γάζες των νοσοκομείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.