ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή οι ανεξήγητοι θάνατοι παιδιών – Γ.Λέων: «Δεν είναι απαραίτητο ότι κάτι πήγε λάθος»!

«Έφυγαν» πέντε ανήλικα

Θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή οι ανεξήγητοι θάνατοι παιδιών – Γ.Λέων: «Δεν είναι απαραίτητο ότι κάτι πήγε λάθος»!

Από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τον Ιούνιο, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, πέντε ανεξήγητοι θάνατοι παιδιών και η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς δεν γνωρίζουν πώς και γιατί κατέληξαν τα παιδιά τους κι αναζητούν απαντήσεις.

Μάλιστα, πλέον το όλον θέμα παίζεται και στα ελληνικά κανάλια.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτικό σταθμό έκαναν θέμα για τους αιφνίδιους θανάτους παιδιών που έχουν πάρει την ανιούσα.

Προφανώς δεν ακούγονται ούτε κατά διάνοια οι λέξεις εμβόλιο και παρενέργειες!

Αλλά και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ουσιαστικά λέει ότι δεν τρέχει και τίποτα τρομερό.

Όλα αυτά την ώρα που στην Γερμανία ζητούν έρευνες για τα εμβόλια.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ πρόκειται για:

  • έναν 7χρονο που κατέληξε στα επείγοντα του Παπανικολάου
  • μια 3χρονη που νοσηλεύτηκε για 11 μέρες στο Ιπποκράτειο και κατέληξε στο Παπανικολάου
  • μια 12χρονη στην Πάτρα
  • έναν 16χρονο από τη Ρόδο που διακομίσθηκε στην Αθήνα και κατέληξε
  • και μια 12χρονη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, μεταξύ 2020-2021 υπήρξε μια αύξηση της τάξης των 30 θανάτων επιπλέον.

«Οι θάνατοι που είχαμε το 2021 ήταν περίπου στους 430, ενώ 399 είχαμε το 2020. Φαίνεται μια αύξηση, αλλά αυτά τα νούμερα χρήζουν μελέτης. Οπότε χρειάζεται υπομονή για να γίνει όλος ο έλεγχος και να έχουμε σαφείς απαντήσεις» είπε αρχικά.

Με τους γονείς να ζητούν απαντήσεις ο κ. Λέων ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι απαραίτητο ότι κάτι πήγε λάθος. […] ένας ιατροδικαστής μπορεί να δίνει ένα πιστοποιητικό θανάτου αδιευκρίνιστο γιατί, γιατί στα παιδιά δεν έχουμε χρόνιες παθήσεις, που αλλοιώνουν δομικά τα όργανα και να μπορούμε με το μάτι να διακρίνουμε κάτι. Ούτε τα παθολογικά αίτια μπορούμε να τα διακρίνουμε με το μάτι. Προφανώς και δεν είναι ωραίο το πόρισμα του αδιευκρίνστου θανάτου που λαμβάνουν οι γονείς, αλλά όταν γίνουν μετά οι εξετάσεις έχουμε τη δυνατότητα με το μικροσκόπιο να δούμε τα πάντα», σημείωσε ο κ. Λέων.

Μιλώντας για τους παραπάνω θανάτους, ο κ. Λέων εξήγησε ότι θα πρέπει να γίνουν τοξικολογικές, ιστολογικές και γενετικοί έλεγχοι για να υπάρξει σαφές πόρισμα.

Όπως τόνισε, σε αυτή την ηλικία συχνά οι θάνατοι οφείλονται σε γενετικές παθήσεις, οι οποίες πάντα θα πρέπει να συνδυαστούν με τον ιατρικό φάκελο που έχει και τα κλινικά δεδομένα.

Παράλληλα, αξίζει να τονισθεί πως η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορωνοϊού θεωρείται αμφιλεγόμενη μεταξύ των γιατρών.

Μάλιστα, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού (STIKO) στο Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) αξιολογεί το όφελος του μέτρου, για ανηλίκους ηλικίας πέντε ετών και άνω, ως υψηλότερο από τους πιθανούς κινδύνους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το RKI, σημαντικά περισσότεροι ανήλικοι και νεαροί ενήλικες κάτω των 20 ετών έχουν πεθάνει «από ή με» COVID-19 από ό,τι πριν από τότε που ξεκίνησε ο παιδικός εμβολιασμός. Από τα μέσα Αυγούστου 2021, ο αριθμός των ανθρώπων αυτής της ηλικίας που πέθαναν τετραπλασιάστηκε από 23 σε 94. Ωστόσο, προφανώς υπάρχει μικρό πολιτικό ενδιαφέρον για την έρευνα της αιτίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.