ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Europa League: Νίκες για Σάλτσμπουργκ και Μαρσέιγ στον 9ο όμιλο

Europa League: Νίκες για Σάλτσμπουργκ και Μαρσέιγ στον 9ο όμιλο

Η Σάλτσμπουργκ πήρε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους «32» με τη νίκη 2-0 μέσα στην Τουρκία με 2-0 απέναντι στην Κόνιασπορ με τα γκολ των Γκούλμπραντσεν στο 5’ και του Νταμπούρ στο 80ο λεπτό. Χωρίς τον Κώστα Μήτρογλου η Μαρσέιγ με Οκάμπος (28’) και Λόπες (76’) νίκησε 2-1 την Γκιμαράες που είχε προηγηθεί με τον Μάρτινς στο 15’. Στους 7 η Σάλτσμπουργκ, ακολουθεί στους 6 η Μαρσέιγ.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 9ο όμιλο:
Κονιασπορ – Σάλτσμπουργκ 0-2
(5’ Γκούλμπραντσεν, 80’ Νταμπούρ)

Μαρσέιγ – Γκιμαράες 2-1
(28’ Οκάμπος, 76’ Λόπες – 15’ Μάρτινς)

Η βαθμολογία στον 9ο όμιλο:
Σάλτσμπουργκ 7
Μαρσέιγ 6
Κονιασπόρ 3
Γκιμαράες 1

Επόμενη αγωνιστική:
Σάλτσμπουργκ – Κονιασπορ
Γκιμαράες – Μαρσέιγ

ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Γύρισμα από αριστερά ο Ούλμερ και ο Γκουλμπράντσεν από το ύψος της μικρής περιοχής γράφει το 0-1 για την Σάλτσμπουργκ. Η Κονιασπορ προσπάθησε ν’ απαντήσει με τον Σαχινέρ στο 13’, αλλά το σουτ ήταν άστοχο. Στο 15’ το σουτ του Νταμπούρ δεν είχε τύχη καθώς πέρασε άουτ. Στο 23’ η τουρκική ομάδα είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Φράιντεϊ. Στο 26’ ο Φοφανά προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Βάλκερ είχε απάντηση και απέκρουσε. Σημαντική στιγμή με τον Χαϊντάρα στο 33’ για τους Αυστριακούς με την μπάλα να περνά λίγο έξω από την εστία.

Η Σάλτσμπουργκ συνέχισε να έχει καλές στιγμές στο παιχνίδι με την ευκαιρία του Νταμπούρ να φεύγει έξω, ενώ στο 57’ απαντούν με τον Φράιντεϊ στις ευκαιρίες οι γηπεδούχοι αλλά αστοχούν. Στο 61’ ο Σερκάν θα σταματήσει καλή στιγμή του Βόλφ και θα κρατήσει την Κονιασπόρ στο παιχνίδι, όπως και στο 68ο λεπτό σε προσπάθεια του Νταμπούρ που δικαιώθηκε για την επιμονή του στο 80ο λεπτό. Ο Σερκάν έκανε το λάθος υπό την πίεση του Γκούλμπραντσεν που σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Νταμπούρ για το 0-2. Μάλιστα ο Γκούλμπραντσεν είχε ευκαιρία αμέσως μετά, αλλά ο Σερκάν απέκρουσε.

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Ο Ρούντι Γκαρσιά δεν ξεκίνησε τον Κώστα Μήτρογλου στη βασική ενδεκάδα. Στο 15’ ο Σίλβα έκανε ωραία επέμβαση σε προσπάθεια του Οκάμπος και δύο λεπτά μετά σε φάση που η άμυνα των Πορτογάλων απομάκρυνε σε σέντρα, βγήκε ιδανική αντεπίθεση με τον Χέλντον να κάνει κούρσα από δεξιά και να κάνει σέντρα με τον Μάρτινς στο πρώτο δοκάρι να προλαβαίνει με κεφαλιά την άμυνα για το 0-1. Στο 28’ η Μαρσέιγ κατάφερε ν’ απαντήσει με ένα θεαματικό βολ-πλανέ μετά από σέντρα του Σανσόν και έτσι διαμορφώθηκε το 1-1. Στο 36’ οι Φωκαείς έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα με την κεφαλιά του Αμπντενούρ να περνάει άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μάρτινς έχει ξανά καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, αλλά η ευκαιρία χάνεται. Στο 53’ ο Ζερμέν έχει καλή στιγμή, αλλά δεν βρίσκει στόχο, ενώ ο Γιουμπάλ με κεφαλιά δεν μπορεί να νικήσει τον Μανταντά στο 57’. Μεγάλη στιγμή για την Μαρσέιγ στο 60ο λεπτό με το δοκάρι του Σανσόν, ενώ στο 71’ ο Ζερμέν έχει νέα ευκαιρία που δεν μπορεί ν’ αξιοποιήσει. Η λύτρωση για την Μαρσέιγ ήρθε στο 76’ όταν ο Οκάμπος τροφοδότησε τον Λόπες και αυτός με δεξί σουτ έγραψε το 2-1. Στο 80ο ο Ζερμέν είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, αλλά έχασε κι αυτή τη φορά τον στόχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.