ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφήνει υποσχέσεις αυτός ο Παναθηναϊκός: Νίκησε με 2-1 την Άλκμααρ (φωτό)

Αφήνει υποσχέσεις αυτός ο Παναθηναϊκός: Νίκησε με 2-1 την Άλκμααρ (φωτό)

Αφήνει υποσχέσεις αυτός ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξε πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στην Άλκμααρ, της οποίας και επικράτησε σε φιλικό με 2-1.

Ο Άλτμαν άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» στο τέλος του πρώτου μέρους, για να σκοράρει και ο Μολίνς λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης. Ο Στενγκς με φανταστικό πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Πολύ καλή εμφάνιση από το «τριφύλλι», που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο αρκετά στοιχεία που άρεσαν στον Ουζουνίδη!

Κεφάτοι οι Χατζηγιοβάνης και Άλτμαν, εξαιρετικός ο Ζέκα όπως και οι Χουλτ, Λουντ που βρίσκονται με… κλειστά μάτια στην αριστερή πλευρά! Πρώτη συμμετοχής για Καμπέσας και Λουτσιάνο.


Έτσι ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός

Με διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης. Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από την εστία, με τους Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Μολέδο, Χουλτ να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ζέκα και Κουρμπέλης τα αμυντικά χαφ, με τους Λουντ, Χατζηγιοβάνη να είναι οι δύο πλάγιοι μεσοεπιθετικοί. Ο Άλτμαν ήταν αυτός που κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μολίνς.


Το ματς

Με σαφή διάθεση να πιέσει ψηλά τους αντιπάλους του μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ματς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλέψουν αρκετές μπάλες και να βγουν στην κόντρα-επίθεση δημιουργώντας ευκαιρίες. Ο Χατζηγιοβάνης είχε αρκετά κέφια, το ίδιο και ο Άλτμαν, με την μεσοεπιθετική γραμμή των «πρασίνων» να βρίσκεται με ευκολία.

Στο 5’ το σουτ του Χατζηγιοβάνη πέρασε λίγο άουτ και ένα λεπτό μετά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε την προσπάθεια του Στενγκς. Στο 15’ ο Μπιζό έδιωξε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Λουντ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Χατζηγιοβάνης έκλεψε την μπάλα αλλά δεν σημάδεψε σωστά έξω από την περιοχή. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε με σχετική ευκολία τους παίκτες της Άλκμααρ μακριά από τα καρέ του, που δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν από την μέση και μπροστά την μπάλα.

Στο 36ο λεπτό ο διαιτητής Ευαγγέλου αρνήθηκε το πέναλτι στον Μολίνς, όταν προσπάθησε να περάσει δύο αντιπάλους του μέσα στην περιοχή και αμφότεροι τον κράτησαν παρατεταμένα! Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπιζό δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει το σουτ του Χατζηγιοβάνη και στο 45’ οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Κουλιμπαλί έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Άλτμαν το πλασέ με τη μία και η μπάλα αφού βρήκε στον Φλάαρ, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Με την ίδια ενδεκάδα και διάταξη συνέχισε και στο δεύτερο μέρος ο Ουζουνίδης. Οι «πράσινοι» μπήκαν ιδιαίτερα ορεξάτοι, πήραν την κατοχή της μπάλας και στο 50’ απείλησαν με την κεφαλιά του Κουλιμπαλί. Οκτώ λεπτά αργότερα δε, κατάφεραν να φτάσουν και στο 2-0. Χουλτ και Λουντ έπαιξαν εξαιρετικά το ένα-δύο, με τον πρώτο να… σερβίρει στον Μολίνς έτοιμο γκολ, με τον Σουηδό να μην δυσκολεύεται να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός ήταν θετικότατος, έβγαζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο αρκετές συνεργασίες, ενώ αμυντικά δεν απειλούνταν ιδιαίτερα. Ωστόσο, στο 63ο λεπτό μίλησε η κλάση των Ολλανδών. Ο Στενγκς με τον Φράιντεϊ έπαιξαν… αστραπιαία το ένα-δύο μέσα στην περιοχή, «κρύβοντας» την μπάλα και ο πρώτος με φανταστικό πλασέ μείωσε σε 2-1. Η συνέχεια, πάντως, δεν ήταν ανάλογη.

Οι πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δίνει χρόνο στους Λουτσιάνο και Καμπέσας για πρώτη φορά. Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την φιλική νίκη και να δείχνει πως βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο!

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (71′ Κολοβέτσιος), Μολέντο (77′ Ευαγγέλου), Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης (71′ Ρέις), Χατζηγιοβάνης (71΄Καμπέσας), Λουντ (88′ Εμμανουηλίδης), Άλτμαν (77′ Δώνης), Μολίνς (77′ Λουτσιάνο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλκμααρ: Μπιζό, Σβένσον, Φλάαρ (69’ Βάινταλ), Γιάχανμπαχς (35’ Ντος Σάντος), Όβερεμ, Βέγκορστ (57’ Φαν Έιντεν), Βεϊνοβιτς, Σέουτενς (57’ Κουπμάινερς), Ουεγιάν (69’ Χατζηδιάκος), Στένγκς (69’ Χέλμερ), Βάουτενς (57’ Φράιντεϊ).

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.