ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οταν το FBI έλυσε το μυστήριο αιγυπτιακής μούμιας 4.000 χρόνων

Οταν το FBI έλυσε το μυστήριο αιγυπτιακής μούμιας 4.000 χρόνων

Χρειάστηκαν 103 χρόνια και η χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας στη Βιολογία, προκειμένου να λυθεί το «μυστήριο» της μούμιας των 4.000 χρόνων που βρέθηκε το 1915 στη νεκρόπολη της Αιγύπτου, στην Deit el-Bersha.

Οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούσαν ανασκαφές στο σημείο, υποστήριζαν ότι ο τάφος ανήκει στον Djehutynakht και τη σύζυγό του. Το κεφάλι της μούμιας, που είχε βρεθεί, δεν προσδιόριζε ούτε καν αν ανήκε σε άντρα ή σε γυναίκα. Τελικά, η βιολόγος του FBI, Odile Loreille, εφαρμόζοντας μία εξαιρετικά προηγμένη τεχνική ανάλυσης DNA, κατάφερε να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα. Όπως είχε ανακοινώσει, το κεφάλι της μούμιας άνηκεσε άντρα, γεγονός που ενίσχυε το σενάριο να είναι ο Djehutynakht.

«Δεν πίστευα ότι θα αποδώσει η συγκεκριμένη τακτική που ακολουθήσαμε. Όταν βγήκε το αποτέλεσμα, αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για μένα και τους συνεργάτες μου», είχε δηλώσει η βιολόγος του FBI. «Σταθήκαμε τυχεροί», πρόσθεσε η ίδια.

Η Odile Loreille ήταν απαισιόδοξη, διότι η μεγάλη ηλικία της μούμιας και το γεγονός ότι βρέθηκε να έχει εκτεθεί στο περιβάλλον της ερήμου, θα αποτελούσαν καθοριστικούς παράγοντες αλλοίωσης του DNA. Επίσης, το κεφάλι είχε υποστεί ζημιές.

Το 2000, το Μουσείο της Βοστόνης είχε στείλει το κεφάλι της μούμιας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Το 2005 έγινε ανάλυση του DNA από τα δόντια της μούμιας. Τόσο η μία, όσο και η άλλη προσπάθεια απέτυχαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το FBI πέτυχε διότι χρησιμοποίησε κάποιες πολύ προηγμένες τακτικές για την εξεύρεση του DNA, τις οποίες εφαρμόζει σε μεγάλα εγκλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.