ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Eurovision με κλαρίνο και τσάμικο! (φωτό)

Πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Eurovision με κλαρίνο και τσάμικο! (φωτό)

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Eurovision πρέπει να έχει «άρωμα» ελληνικό γιατί η χώρα μας έχει σπουδαία παραδοσιακή μουσική και μπορεί κάλλιστα να σταθεί στο υψηλότερο βάθρο της Ευρώπης με ένα τραγούδι που δείχνει τις ρίζες μας!

Ο Βαγγέλης Πανάτος, που το περασμένο καλοκαίρι απασχόλησε τα media με το τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε για τον αυτόχειρα ληστή του Διστόμου Σπύρο Δραβίλα, έπειτα από παραγγελία του έγκλειστου στις φυλακές συνεργού του, Σπύρου Χριστοδούλου, φιλοδοξεί τον ερχόμενο Μάιο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον δημοφιλή ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού σύμφωνα με την espresso. Ο καλλιτέχνης κατέθεσε πρόσφατα την υποψηφιότητά του στην ΕΡΤ με το κομμάτι «Μεσόγειος», σε δική του σύνθεση και στίχους της Ελενας Μανιάτη.

Μετά την Demy, λοιπόν, που μας εκπροσώπησε πέρυσι στην Eurovision με αγγλόφωνο κομμάτι, και τα προπέρσινα… νταούλια στο ποντιακό hip hop των Argo, το καλλιτεχνικό δίδυμο αποφάσισε να χτυπήσει φλέβα… παράδοσης με τον αρχαιότερο ελληνικό ρυθμό χορού: τον τσάμικο! Με τη συνοδεία live κλαρίνου, οι δημιουργοί του τραγουδιού θα δώσουν τη δική τους μάχη για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την Πορτογαλία, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για το 2018.

Ζεϊμπέκικο

Η «Μεσόγειος» έχει θέμα την Ελλάδα τού χθες και του σήμερα, της πίστης, της φιλίας, της αλληλεγγύης και της θάλασσας, της χώρας που πονά, αλλά στέκεται και αντιστέκεται περήφανη και στοργική, σαν μάνα που αγκαλιάζει τα παιδιά της. Ο Βαγγέλης Πανάτος είναι ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης, γι’ αυτό και όταν ο έγκλειστος Σπύρος Χριστοδούλου ζήτησε μέσω τρίτου προσώπου από τη συνεργάτιδά του, στιχουργό Ελενα Μανιάτη, να δημιουργήσουν μαζί ένα ζεϊμπέκικο αφιερωμένο στον συνεργό του Σπύρο Δραβίλα, ο πρώτος δεν αρνήθηκε. Ετσι, ο σκληρός κακοποιός, που έβαλε τέλος στη ζωή του στη γιάφκα της Νέας Αγχιάλου Βόλου στα τέλη Μαΐου του 2015, έγινε… αετός στο ζεϊμπέκικο που ερμήνευσε ο Βαγγέλης Πανάτος με τίτλο «Γεννήθηκες αετός» και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή:espressonews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.