ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γάλλος σεφ ζήτησε να εξαιρεθεί από τον οδηγό Michelin – Δεν αντέχει την πίεση των «τριών αστεριών»

Γάλλος σεφ ζήτησε να εξαιρεθεί από τον οδηγό Michelin – Δεν αντέχει την πίεση των «τριών αστεριών»

Είναι η πρώτη φορά που ένας σεφ δε θέλει να τη διάκριση που επιθυμούν πάρα πολλοί μάγειρες στον πλανήτη!

Να εξαιρεθεί από τον ταξιδιωτικό οδηγό της Michelin ζητά ο βραβευμένος με τρία αστέρια σεφ Σεμπαστιέν Μπρα του εστιατορίου Le Suquet στο Λαγκιόλ της Aβερόν, στη νότια Γαλλία, επικαλούμενος τη «μεγάλη πίεση» που αποτελεί η συγκεκριμένη διάκριση.

Η Michelin, διά στόματος της Κλερ Ντορλάν-Κλοζέλ της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου, απαντά πως σέβεται το αίτημα του σεφ, το οποίο δεν έχει προηγούμενο, και θα εξετάσει την περίπτωσή του.

«Πρώτη φορά σεφ μας ζητά να μην συμπεριληφθεί στον οδηγό μας (…) το λαμβάνουμε υπ’ όψιν και το σεβόμαστε», είπε η Κλοζέλ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η εξαίρεση του μάγειρα δεν θα γίνει «αυτόματα» καθώς θα πρέπει να προηγηθεί συζήτηση από την αρμόδια συντακτική ομάδα του οδηγού.

O Σεμπαστιάν Μπρα μαζί με τον πατέρα του Μισέλ (δεξιά) ο οποίος άνοιξε το 1992 το εστιατόριο Le Suquet στο Λαγκιόλ της Αβερόν, στη νότια Γαλλία

Αν και κανείς άλλος μάγειρας δεν έχει ζητήσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο, αρκετοί είναι εκείνοι που άφησαν στην άκρη τα τιμητικά αστέρια του οδηγού. Σεφ όπως ο Αλέν Σαντερέν, ο Ολιβιέ Ρελινγκέρ και ο Αντουάν Βέστερμαν, παρέδωσαν τα αστέρια τους – ο Βέστερμαν μάλιστα είχε κλείσει το ρεστοράν του το 2008.

«Αναμφισβήτητα η αρτιότητα προϋποθέτει δουλειά και σοβαρότητα όχι μόνο στη γαστρονομία αλλά και στον πρωταθλητισμό (…) Εμείς συνηθίζουμε να συμβουλεύουμε τους σεφ να μην δουλεύουν για τον οδηγό αλλά για τους πελάτες τους», σχολιάζει η Κλοζέλ.

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών που εδρεύει στο Κλερμόν – Φεράν είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ελαστικών στον κόσμο, μαζί με την Bridgestone και την Goodyear.

Εκτός από τα ελαστικά της και τη μασκότ της όμως, η εταιρεία είναι εξίσου γνωστή για τους πράσινους και τους κόκκινους ταξιδιωτικούς οδηγούς, και τα περίφημα αστέρια της (étoiles Michelin), που απονέμει σε εστιατόρια για το φαγητό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σεμπαστιάν Μπρα είναι γιος του επίσης βραβευμένου με τρία Michelin σεφ, Μισέλ Μπρα, ο οποίος το 1992 άνοιξε το εστιατόριο Le Suquet, ενώ τον Ιούνιο του 2002 άνοιξαν μαζί ένα δεύτερο εστιατόριο στο Windsor Hotel στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.