ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας: Τι πληρώνουμε φέτος

Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας: Τι πληρώνουμε φέτος

Σε σκόπελο έπεσαν οι αλλαγές οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ που είχε προαναγγελθεί ότι εξετάζονταν αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι τελικώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.

Ως αποτέλεσμα και προκειμένου να προλάβει να αναρτήσει εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών εγκαταλείπει τις σκέψεις για αλλαγές και πλέον καταλήγει στην απόφαση να διατηρήσει τον ίδιο «τιμοκατάλογο» που ίσχυσε και πέρυσι, με οριακές ίσως ελαφρύνσεις μόνον για τρίτεκνους και πολύτεκνους ιδιοκτήτες πολυθέσιων ΙΧ οχημάτων.

Μετά από μήνες συζητήσεων και περιαματισμών με διάφορα μοντέλα υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να «ανακατέψει την τράπουλα» ελαφρύνοντας άλλους και επιβαρύνοντας άλλους, ώστε να βγαίνει το ίδιο ποσό είσπραξης με πέρυσι (τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ).

Καθώς τα εκκαθαριστικά πρέπει να ετοιμαστούν για να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet πριν μπει ο Νοέμβριος, τα σχέδια αλλαγών εγκαταλείφθηκαν, απελπίζοντας ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες παλαιών και ρυπογόνων ΙΧ οχημάτων που ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο φέτος, προκειμένου να διευκολυνθούν ή και να πάρουν ξανά πίσω τις πινακίδες που τυχόν είχαν καταθέσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο κενό φαίνεται πως έπεσαν όμως ακόμα και τα σχέδια για κάποια επιπλέον ενδιάμεσα κλιμάκια που θα καθιστούσαν περισσότερο ομαλή την αύξηση των Τελών. Έτσι, πλην των πολύτεκνων με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα αναρτηθούν τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να είναι πάλι τα ίδια με τα περσινά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.