ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σύρος: Ξεβράστηκε δελφίνι – Μάταιες οι προσπάθειες για τη διάσωσή του (βίντεο,φωτό)

Σύρος: Ξεβράστηκε δελφίνι – Μάταιες οι προσπάθειες για τη διάσωσή του (βίντεο,φωτό)

Στη Σύρο ξεβράστηκε δελφίνι. Αν και αρχικά φάνηκε πως η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος τελικά το όμορφο θηλαστικό δεν τα κατάφερε.

To δελφίνι εμφανίστηκε στην περιοχή του Μαρινόπουλου στην Ερμούπολη και η Σύρος βρέθηκε στο πόδι για τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση ειδικού, το ζωνοδέλφινο πιθανότατα έπασχε από μια μορφή εγκεφαλίτιδας και για αυτό εγκατέλειψε το κοπάδι και βγήκε στα ρηχά. Σε κάθε περίπτωση φως στα αίτια του θανάτου του θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει αύριο.

Το πανέμορφο θηλαστικό έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να «εγκλωβιστεί». Το δελφίνι έφτασε τόσο κοντά στον κόσμο, που ορισμένοι είχαν τη δυνατότητα να το καταγράψουν σε βίντεο. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως εθελοντές της ομάδας πεδίου της WWF και απλοί πολίτες που κατάφεραν να προσεγγίσουν το δελφίνι και να το απεγκλωβίσουν.

Μετά από προσπάθειες δύο ωρών, οδήγησαν το παγιδευμένο δελφίνι στην ανοιχτή θάλασσα στο φυσικό του περιβάλλον έξω από το λιμάνι της Ερμούπολης. «Είναι πραγματικά μια απίστευτη, συνταρακτική και πρωτόγνωρη εμπειρία ζωής να κολυμπήσεις δίπλα του και σχεδόν να το ακουμπήσεις, νοιώθοντας ότι ζητά τη βοήθειά σου, και να θέλει να είναι συνέχεια μαζί σου» έλεγαν οι διασώστες.

Το δελφίνι που έχασε τον προσανατολισμό τουΤελικά το ίδιο δελφίνι ξεβράστηκε αργά το βράδυ στην στην περιοχή ΜΕΤΚΑ. Λίγο κράτησαν τα χαμόγελα των τεσσάρων Συριανών Εθελοντών διασωστών που τελικά οι προσπάθειες τους αποδείχτηκαν άκαρπες.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το άτυχο θηλαστικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.