ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ακύρωσαν την άδεια της Qatar Airways

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ακύρωσαν την άδεια της Qatar Airways

Η κρίση διογκώνεται με τις σαουδαραβικές αρχές να ανακοινώνουν σήμερα ότι ακύρωσαν την άδεια της Qatar Airways και αποφάσισαν να κλείσουν τα γραφεία της εταιρίας «εντός 48 ωρών»…

Το μέτρο αυτό λήφθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας και δημοσιοποιήθηκε με μία ανακοίνωση.

Με βάση την απόφαση αυτή, που θα έχει οικονομικές συνέπειες για την αεροπορική εταιρία, οι υπάλληλοι της Qatar Airways, που συχνά είναι ξένης υπηκοότητας, θα χάσουν την άδεια εργασίας και παραμονής στο βασίλειο.

Η Qatar Airways, που εξυπηρετεί εννέα πόλεις στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε από την πλευρά της σήμερα ότι ανέστειλε επ΄αόριστον όλες τις πτήσεις της προς τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο την επομένη της διακοπής από αυτές τις τέσσερις χώρες των διπλωματικών σχέσεών τος με την Ντόχα, την οποία κατηγορούν πως «υποστηρίζει την τρομοκρατία».

Οι αεροπορικές εταιρίες της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου ανέστειλαν επίσης «μέχρι νεωτέρας» όλες τις πτήσεις τους με προορισμό ή με προέλευση το Κατάρ.

Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων συνοδεύεται από οικονομικά μέτρα όπως το κλείσιμο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών με το Κατάρ, καθώς και από την απαγόρευση υπερπτήσεων των αεροπορικών εταιριών του Κατάρ ή περιορισμούς στις μετακινήσεις προσώπων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διπλωματική κρίση στη Μέση Ανατολή εδώ και χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.