ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρανς κρατούμενες μεταφέρονται για πρώτη φόρα σε γυναικείες φυλακές

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, που ελήφθη μετά από δεκαετίες σχετικών αιτημάτων

Τρανς κρατούμενες μεταφέρονται για πρώτη φόρα σε γυναικείες φυλακές

Τη μεταγωγή τεσσάρων κρατούμενων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς γυναίκες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, αποφάσισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, που ελήφθη μετά από δεκαετίες σχετικών αιτημάτων.

Όπως αναφέρει newpost, οι τρανς κρατούμενες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όχι όμως απομονωμένες από τις υπόλοιπες κρατούμενες.

Πρόκειται για τρεις ελληνικής καταγωγής γυναίκες και μία βουλγαρικής, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στις φυλακές Τρικάλων και Κέρκυρας, ουσιαστικά, απομονωμένες και με αντιμετώπιση που δεν συνάδει με τον αυτοπροσδιορισμό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τέσσερις τρανς κρατούμενες είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα, υποστηρίζοντας: «Είμαι διεμφυλική, τρανς και χρήζω και επιθυμώ τη μεταχείρισή μου ως γυναίκα. Αιτούμαι τη μεταγωγή μου στις Γυναικείες Φυλακές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.