Εν αναμονή των καταθέσεων γιατρών και γονιών

Όσο οι μέρες περνούν τόσο κορυφώνεται η αγωνία στο θρίλερ θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα.

Παρόλο που αρχικά υπήρχε η εντύπωση πως οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας θα αναμένονταν μέχρι τέλος του μήνα, πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο ενώ αναμένονται να σταλούν και σε εξιδεικευμένο εργαστήριο στο εξωτερικό.

Παράλληλα η κοινή γνώμη αναμένει και τις καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων ατόμων προκειμένου να διαφωτιστούν όλες οι πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.

Οι δυο γονείς περιμένουν κλεισμένοι στο σπίτι τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων της 9χρονης ενώ ο πατέρας σε δηλώσεις του συνέστησε σε όλους σιωπή και σεβασμό για το δράμα που περνούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Την ίδια ώρα η αδερφή της μητέρας των παιδιών σε δηλώσεις της προσπάθησε να εξηγήσει για το θέμα που προέκυψε με την ώρα κλήσης του ΕΚΑΒ στο θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας. «Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια που είμαστε και μπαινοβγαίνουμε σε νοσοκομεία. Το να μπερδέψουμε λίγο την ώρα είναι λογικό. Τώρα πέντε λεπτά πάνω, πέντε λεπτά κάτω, μισή ώρα πάνω, μισή ώρα κάτω, είναι λογικό. Δεν έχουμε κάποιο χαρτί στο χέρι μας για να διαβάσουμε ακριβώς τι έχουμε πει. Το θέμα δεν ήταν ακριβώς τι ώρα ήταν αλλά πώς το ζήσαμε και πώς κινηθήκαμε εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα στο ΕΚΑΒ», ανέφερε η αδερφή της μητέρας των τριών κοριτσιών.

Η ίδια γυναίκα επισήμανε: «Δεν με έχουν αφήσει να συνειδητοποιήσω πως έχω χάσει τρία παιδιά που ήταν μέσα στο σπίτι μου κι εγώ μέσα στο δικό τους. Δεν με έχουν αφήσει να πενθήσω». Ενώ για την αδελφή της πρόσθεσε: «Όσα χρόνια θυμάμαι τη Ρούλα ήταν πάντα η πιο σκληρή της οικογένειας. Έτσι ήταν από μικρή. Ο,τι και να γινόταν στην οικογένεια και τους παππούδες που χάσαμε που ήταν οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν, ήταν η πιο σκληρή. Ετσι είναι τώρα αν πρέπει να κατηγορηθεί γι αυτό τι να σας πω. Σαφώς και στην οικογένειά μας έχουν γίνει πολλά, δεν θέλω να επεκταθώ, η μαμά μας έλεγε από μικρές και στις δύο να είμαστε δυνατές, να κρατούμε τον χαρακτήρα και την αξιοπρέπειά μας και να προχωράμε παρακάτω,να τα αντιμετωπίζουμε όλα με δύναμη».

Όσον αφορά τη σχέση του ζευγαριού είπε: «Όλα τα ζευγάρια έχουν προβλήματα, δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην έχει πρόβλημα. Είχαν σαν φυσιολογικό ζευγάρι τους τσακωμούς τους αλλά είναι ενωμένοι σαν οικογένεια. Είμαστε ενωμένη οικογένεια. Φαίνεται από το πως υποστηρίζει σε αυτή τη διαδικασία ο Μάνος τη Ρούλα».

Όσο για το αν η αδερφή της θα μπορούσε να πειράξει την Τζωρτζίνα, την Μαλένα και την Ιριδα, απαντά: «ποτέ γιατί την ξέρω. Αν δεν είχαμε σχέσεις μπορεί να το σκεφτόμουν. Επειδή την ξέρω, έχουμε επαφές σε καθημερινή βάση, ποτέ και για κανένα λόγο».

Την ίδια ώρα πάντως σε δηλώσεις του ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών, κ. Ρουγκάλας τόνισε πως δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια για τους θανάτους των τριών κοριτσιών και τόνισε πως πρέπει να μιλήσουν όλοι όσοι γνωρίζουν ειδικά στη γειτονιά που μένει το ζευγάρι: «Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα στη γειτονιά της 33χρονης μητέρας, και να μιλήσει και το γραφείο τελετών που ανέλαβε τις κηδείες των κοριτσιών». Ο κ. Ρουγκάλας ανέφερε επίσης πως έγινε έρανος από τους διανομείς της Πάτρας για να μαζευτούν τα χρήματα της κηδείας ενός εκ των παιδιών, και γι’αυτό η 33χρονη μητέρα τους είχε ευχαριστήσει δημόσια με ανάρτησή της, ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε, έναν μήνα αργότερα, ο πατέρας των κοριτσιών αγόρασε μοτοσικλέτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γονείς των παιδιών ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις, ενώ έχουν συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους τους. Σε δηλώσεις του ο πατέρας ανέφερε ότι: «έχω πολλούς άσους στο μανίκι μου» για τη νοσοκομειακή και νοσηλευτική αντιπετώπιση της Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο. Στις ίδιες δηλώσεις του εξήγησε ότι πλέον η οικογένεια αντιμετωπίζει και προβλήματα επιβίωσης.