ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Σκληρή δήλωση Πομπέο για την πτήση των ρωσικών Tu-160 στη Βενεζουέλα

Σκληρή δήλωση Πομπέο για την πτήση των ρωσικών Tu-160 στη Βενεζουέλα

Ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων μεταξύ των κορυφαίων Αμερικανών και Ρώσων διπλωματών ξέσπασε λίγες ώρες μετά την προσγείωση των δύο ρωσικών βομβαρδιστικών Tu-160 στη βάση Maiquetia, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, τη Δευτέρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανάρτησε ένα άκρως εριστικό κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, χαρακτηρίζοντας «διεφθαρμένες» τις κυβερνήσεις τόσο της Βενεζουέλας, όσο και της Ρωσίας.

«Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει στείλει βομβαρδιστικά, διανύοντας τον μισό κόσμ0, στη Βενεζουέλα. Ο λαός της Ρωσίας και της Βενεζουέλας θα πρέπει να το δουν όπως είναι: δύο διεφθαρμένες κυβερνήσεις που σπαταλούν δημόσια κονδύλια και καταπνίγουν την ελευθερία, ενώ οι άνθρωποί τους υποφέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της έντασης στα ύψη.

Η απάντηση της ρωσικής πλευράς ήρθε δια στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του Μάικ Πομπέο με μία -μάλλον- σκωπτική δήλωση:

«Φυσικά, δεν είναι πολύ διπλωματικό να ακούσουμε μία τέτοια δήλωση από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ».

Η Μόσχα απέρριψε με κάθε τρόπο την κριτική των Αμερικανών αναφορικά με την πτήση των δύο πυρηνικών βομβαρδιστικών Tu-160 και των συνοδευτικών τους, τονίζοντας ότι δεν αφορά τις ΗΠΑ και ότι η παρουσία τους εκεί δεν συνιστά απειλή.

Δείτε το βίντεο από την προσγείωση των ρωσικών Tu-160 στη βάση έξω από το Καράκας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.