ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Αναπτύσσει νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο

Ρωσία: Αναπτύσσει νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο

Με εντατικούς ρυθμούς εξοπλίζεται η Ρωσία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παραγωγή βαρέως διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου και δοκιμές μέσα στο 2019. Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Συνθήκη INF για τα πυρηνικά, μετά την αντίστοιχη απόφαση των ΗΠΑ.

Η έρευνα και η ανάπτυξη του νέου βαρέως διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-28 Sarmat προχωρεί εντός χρονοδιαγράμματος, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Roscosmos Ντμίτρι Ρογκοσίν στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα.

Στην περασμένη σύσκεψη του Σαββάτου με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο Πούτιν εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην παραγωγή του διηπειρωτικού βαλλιστικού Sarmat και για την προετοιμασία για την ένταξη του πυραύλου σε υπηρεσία

Μια πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι οι δοκιμές του Sarmat στο χώρο δοκιμών στο Πλεσέτσκ θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ενώ πειραματικές δοκιμές των συστημάτων του πυραύλου θα λάβουν διεξαχθούν από τα τμήματα Uzhur των ρωσικών Πυραυλικών Δυνάμεων στην περιοχή Κρασνογιάρσκ .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίσημη προθεσμία για την ολοκλήρωση των πειραματικών δοκιμών θα είναι το 2020, ενώ στη συνέχεια θα λάβει χώρα μια τελική δοκιμή ενός πυραύλου Sarmat σειριακής παραγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.