ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έγκαιρες παραδόσεις JSOW την τελευταία πενταετία πέτυχε η Raytheon

Έγκαιρες παραδόσεις JSOW την τελευταία πενταετία πέτυχε η Raytheon

Πέντε χρόνια εγκαίρων παραδόσεων του συστήματος JSOW γιόρτασε η Raytheon. Το JSOW παρέχει δυνατότητα μακρού πλήγματος ακριβείας από αέρος επιτρέποντας στους πιλότους να παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας.

Οι τελευταίες παραδόσεις JSOW-A και JSOW-C στο Ναυτικό των ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο σηματοδότησαν 60 μήνες έγκαιρων παραδόσεων. Περισσότερα από 2.500 συστήματα έχουν παραδοθεί μέχρις στιγμής  σύμφωνα με συμβόλαια ανάθεσης τα οποία εκπόνησε η Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού για λογαριασμό της Αεροπορίας Ναυτικού, των Πεζοναυτών, αλλά και της Αμερικανικής Αεροπορίας. Το 2005 το πρόγραμμα JSOW της Raytheon κέρδισε το βραβείο David Packard του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας για Εξαιρετική Απόδοση στο τομέα των Προμηθειών για μείωση κόστους στην παραγωγή του προγράμματος JSOW Block II. Η συγκεκριμένη προσπάθεια απέφερε μείωση κόστους κατά 25% ανά μονάδα. Από το 2007, η παραγωγή θα μεταπέσει στον τύπο Block II με ακόμη σημαντικότερη μείωση κόστους. Το Αμερικανικό Ναυτικό και η Raytheon συνεργάζονται, επί του παρόντος, για την ανάπτυξη του τύπου Block III, ο οποίος θα επιτρέψει την προσβολή κινητών χερσαίων και ναυτικών στόχων περιλαμβάνοντας μονάδα data link αλλά και άλλες βελτιώσεις. Ο νέος τύπος θα επιφέρει περαιτέρω μείωση της τιμής. Η ικανότητα κατά σκαφών επιφανείας του Block III καθίσταται δυνατή μέσω του αισθητήρα JSOW-C IIR. Το πρώτο σύστημα Block III προγραμματίζεται για παραγωγή το 2009.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το JSOW είναι από κοινού ανάπτυξη της Αεροπορίας και του Ναυτικού των ΗΠΑ. Το σύστημα παρέχει μικρή διατομή ραντάρ και εμβέλεια 70 ναυτικών μιλίων. Η έκδοση AGM-154A (JSOW-A) είναι διασπορέας βομβιδίων BLU-97. Η έκδοση AGM-154C (JSOW-C) ενσωματώνει αισθητήρα υπερύθρων και κώνο μάχης πολλαπλών σταδίων BROACH για εκρηκτικά και διατρητικά αποτελέσματα. Η έκδοση βρίσκεται σε παραγωγή για το Ναυτικό και τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ, τη Τουρκία και την Πολωνία, ενώ σχεδιάζεται η εξαγωγή του για την Ελλάδα και την Ταϊλάνδη. Η Raytheon κατασκευάζει επίσης τον υπό-τύπο AGM-154A-1 του JSOW-A, ο οποίος ενσωματώνει κώνο BLU-111 αντί του BLU-97 και προορίζεται για εξαγωγές. Μέχρις στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 400 JSOW-A σε πολεμικές επιχειρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.