ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Boeing θα συμμετάσχει στον ινδικό διαγωνισμό νέο μαχητικό

Η Boeing θα συμμετάσχει στον ινδικό διαγωνισμό νέο μαχητικό

Το σύνολο σχεδόν των κατασκευαστών μαχητικών αεροσκαφών σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένει την έκδοση αιτήσεων υποβολής προσφορών (RFP-Request For Proposals) από το Ινδικό υπουργείο άμυνας μέχρι τις 20 του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Με βάση όσα έχουν μέχρι σήμερα γίνει γνωστά, η Ινδία θα προβεί στην προμήθεια 126 συνολικά μαχητικών αεροσκαφών για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της ινδικής αεροπορίας. Η αμερικανική Boeing γνωστοποίησε πρόσφατα μέσω του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή του τμήματος Global Strike Systems, Chris Chadwick την πρόθεσή της να συμμετάσχει στον ινδικό διαγωνισμό, ιδίως από την στιγμή που οι Ινδοί αναζητούν μία πλατφόρμα πολλαπλών ρόλων. Η Boeing εκτιμά ότι το F/Α-18 Hornet δεύτερης γενιάς (που περιλαμβάνει τις εκδόσεις E/F και G) αποτελεί ιδανικό συνδυασμό κόστους-απόδοσης για την Ινδία, καθώς πρόκειται για πλατφόρμα πολλαπλού ρόλου με πλήρεις δυνατότητες σε ρόλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους, ηλεκτρονικού πολέμου και αναγνώρισης, με κόστος ανά μονάδα το οποίο υπολογίζεται σε 50 περίπου εκατ. δολάρια. Αυτή την τιμή έχει δώσει η αμερικανική εταιρεία για κάθε αεροσκάφος του Αμερικανικού ναυτικού (USN). H Βoeing είναι επίσης διατεθειμένη να προσφέρει σημαντικά αντισταθμιστικά ωφελήματα, μέσω της απόδοσης σημαντικού κατασκευαστικού έργου εγχώρια στην Ινδία. Συγκεκριμένα έχει ανακοινωθεί ότι βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει, σε περίπτωση επιλογής του F/A-18 δεύτερης γενιάς, οι πρώτες 18 μονάδες θα παραδοθούν απευθείας από την αμερικανική γραμμή παραγωγής, ενώ τα υπόλοιπα αεροσκάφη θα συναρμολογηθούν στην Ινδία, με πολλά από τα τμήματά τους να προέρχονται από την εγχώρια βιομηχανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.