ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία και Ινδία αναπτύσσουν νέο μέσο μεταφορικό αεροσκάφος

Ρωσία και Ινδία αναπτύσσουν νέο μέσο μεταφορικό αεροσκάφος

Ανακοινώθηκε πρόσφατα η οριστικοποίηση συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου μεταφορικού αεροσκάφους (ΜΤΑ-Medium Transport Aircraft).

Με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η κρατική Hindustan Aeronautics Ltd. και οι ρωσικές Irkut Corporation και Ιlyushin θα αναπτύξουν και θα κατασκευάσουν από κοινού το νέο αεροσκάφος, το οποίο θα προμηθευτούν τόσο οι ρωσικές όσο και οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις. Το ποσοστό συμμετοχής στο πρόγραμμα θα κατανεμηθεί εξ ίσου από τις δύο χώρες, κάθε μία από τις οποίες θα καταβάλλει κονδύλια ύψους 300 εκατ. δολαρίων για την έναρξη του. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει προς το παρόν καταρτιστεί, το πρώτο πιστοποιημένο αεροσκάφος θα εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις της HAL στο Kanpur το 2013 σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της διαδικασίας μαζικής παραγωγής. Το νέο Ρωσο-ινδικό μεταφορικό αεροσκάφος θα είναι απευθείας ανταγωνιστικό του C-130J και κατ΄ επέκταση και του ελαφρά μεγαλύτερου Α400Μ και στα πλεονεκτήματά του θα συγκαταλέγονται η χαμηλή τιμή του που δεν θα ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα, η δυνατότητά του να μεταφέρει φορτίο μέγιστου βάρους 18 τόνων και η χρήση δύο αντί τεσσάρων κινητήρων οι οποίοι θα είναι παρακαμπτικοί στροβιλοκινητήρες και όχι ελικοστρόβιλοι. Στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνεται ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πτήσεως (FBW) και ελέγχου της λειτουργίας των κινητήρων (FADEC), καθώς και ηλεκτρονικός θάλαμος διακυβέρνησης. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.