ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέταξε το δεύτερο EA-18G Growler της φάσης SDD

Πέταξε το δεύτερο EA-18G Growler της φάσης SDD

Ανακοινώθηκε από τη Boeing η επιτυχής πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης του δεύτερου αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου τύπου EA-18G Growler στις 10 Νοεμβρίου.

Το δεύτερο αυτό αεροσκάφος δοκιμών (ΕΑ-2) κατασκευάστηκε όπως και το πρώτο (ΕΑ-1) μετά την υπογραφή συμβολαίου με το Αμερικανικό Ναυτικό στις 29 Δεκεμβρίου του 2003, στο πλαίσιο της υλοποίησης της φάσης ανάπτυξης και επίδειξης (SDD-System Development & Demonstration) του προγράμματος ανάπτυξης της εξειδικευμένης αυτής έκδοσης του Super Hornet. Τον Δεκέμβριο το αεροσκάφος θα παραδοθεί στη ναυτική αεροπορική βάση του Patuxent River προκειμένου να διεξάγει ένα πρόγραμμα πτητικών δοκιμών μαζί με το EA-1, το οποίο με τη σειρά του αυτή την περίοδο εκτελεί σειρά δοκιμών ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας των συστημάτων του και ηλεκτρομαγνητικής ατρωσίας σε ανηχοϊκό θάλαμο. Τέσσερα ακόμη αεροσκάφη θα κατασκευαστούν ενσωματώνοντας τις τροποποιήσεις και τις βελτιώσεις που θα προκύψουν από τις δοκιμές στο πλαίσιο της φάσης SDD. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι το ΕΑ-18G πρόκειται να αντικαταστήσει σταδιακά το στόλο των γερασμένων EA-6B Prowler που εντάχθηκαν σε υπηρεσία στο Αμερικάνικο Ναυτικό, 35 χρόνια πριν, το 1971. Το πρώτο ΕΑ-18G αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία στο USN μέσα στο 2008.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.