ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το αεροσκάφος κλίνοντος στροφείου CV-22 Osprey σε υπηρεσία στην Αμερικανική αεροπορία

Το αεροσκάφος κλίνοντος στροφείου CV-22 Osprey σε υπηρεσία στην Αμερικανική αεροπορία

Με μία εντυπωσιακή επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την εισαγωγή του αεροσκάφους κλίνοντος στροφείου CV-22 Osprey σε υπηρεσία στην Αμερικανική Αεροπορία, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων παρέλαβε το πρώτο από τα αεροσκάφη αυτά.

Στην επίδειξη συμμετείχαν ένα ελικόπτερο CH-53 Pave Low, ένα αεροσκάφος AC-130, καθώς και το CV-22. To ελικόπτερο μετέφερε ομάδες ειδικών δυνάμεων της USAF σε εχθρική περιοχή με βάση το σενάριο της επίδειξης, ενώ το AC-130 παρείχε εναέρια κάλυψη κάνοντας κύκλους πάνω από την περιοχή. Το CV-22 εμφανίστηκε πάνω από την αεροπορική βάση Hurlburt, έδρα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της USAF, πετώντας ακριβώς όπως ένα συμβατικό αεροπλάνο με μεγάλη ταχύτητα και φτάνοντας πάνω από το χώρο της επίδειξης περιστρέφοντας τους κινητήρες του μετατράπηκε σε δευτερόλεπτα σε ελικόπτερο και προσγειώθηκε κατακόρυφα μετά από αιώρηση λίγων δευτερολέπτων. Οι χειριστές της διοίκησης που έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο νέο αεροσκάφος δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις επιδόσεις και τις μοναδικές του ικανότητες. Η USAF πρόκειται να παραλάβει 50 συνολικά τέτοια αεροσκάφη μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Στην αεροπορική βάση Hurlburt από την οποία και θα επιχειρούν τα πρώτα αεροσκάφη CV-22 στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των πρώτων πληρωμάτων που θα τα επανδρώσουν, βρίσκεται ήδη πολυμελής ομάδα τεχνικών όλων των ειδικοτήτων, καθώς και χειριστών των κατασκευαστριών Bell και Boeing. Σκοπός της ομάδας αυτής είναι η παροχή υπηρεσιών πλήρους τεχνικής υποστήριξης των νέων αεροσκαφών, βάσει ενός ειδικού συμβολαίου που είχε υπογραφεί το 2003. Συγκεκριμένα οι κατασκευάστριες εταιρείες θα παράσχουν υπηρεσίες συντήρησης, επιθεωρήσεων, σύνταξης νέων διαδικασιών οι οποίες θα περιληφθούν στα τεχνικά εγχειρίδια του CV-22 ή και στο εγχειρίδιο χειριστού, συλλογής πρόσθετων στοιχείων από την επιχειρησιακή αξιοποίηση του αεροσκάφους και παροχή ανταλλακτικών. Η υποχρέωση αυτή των κατασκευαστριών εταιρειών αφορά τα πρώτα εννέα αεροσκάφη του τύπου που θα παραλάβει η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της USAF. Όλα θα παραδοθούν στην αεροπορική βάση Hurlburt και σε δεύτερη φάση τα πρώτα πέντε θα ενταχθούν στη δύναμη της 8ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων που εδρεύει εκεί ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα παραδοθούν στην 71η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων με έδρα την αεροπορική βάση Kirtland.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.