ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παράδοση του πρώτου επιθετικού ελικοπτέρου Cobra νέας γενιάς στους Πεζοναύτες

Παράδοση του πρώτου επιθετικού ελικοπτέρου Cobra νέας γενιάς στους Πεζοναύτες

Ο Όμιλος Τextron στον οποίο ανήκει η Bell Helicopters, ανακοίνωσε στις 25 Ιανουαρίου 2007 ότι παρέδωσε το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο νέας γενιάς ΑΗ-1Ζ στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC: United States Marine Corps).

Στις αρχές δε του Ιανουαρίου, η Bell Helicopters είχε παραδώσει και τον πρώτο UH-1Y.Και οι δύο τύποι ελικοπτέρων πρόκειται να εκσυγχρονίσουν μεγάλο μέρος του στόλου του USMC. Συνολικά και στο πλαίσιο ενός ενιαίου προγράμματος Η-1, το τελευταίο πρόκειται να παραλάβει 280 εκσυγχρονισμένα και καινούρια ελικόπτερα, των δύο τύπων για την κάλυψη των επιχειρησιακών του αναγκών. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος χρήστης ελικοπτέρων Cobra και Huey στον κόσμο και μέσω του ενιαίου προγράμματος Η-1, αναμένεται να διατηρήσει αυτόν τον τίτλο, μέχρι την απόσυρσή τους. Τα AH-1Z και UH-1Y, διαθέτουν κοινό (ίδιο) ουραίο τμήμα, ίδιους κινητήρες, ίδια κύρια και ουραία στροφεία καθώς και κοινό σύστημα μετάδοσης της κίνησης, ηλεκτρονικό εξοπλισμό ανοικτής αρχιτεκτονικής για την εύκολη και ταχεία ενσωμάτωση μελλοντικών αναβαθμίσεων, κοινό λογισμικό και κοινά συστήματα απεικόνισης ενδείξεων και πληροφοριών στους θαλάμους διακυβέρνησής τους σε ποσοστό 84%. Η φιλοσοφία βάσει της οποίας σχεδιάστηκαν τα δύο αεροσκάφη θα περιορίσει σημαντικά το κόστος χρήσης και συντήρησης τους, εξοικονομώντας στο USMC κονδύλια της τάξης των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα 30 περίπου χρόνια. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.