ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποστολή βρετανικών μαχητικών Harrier GR9A στο Αφγανιστάν

Αποστολή βρετανικών μαχητικών Harrier GR9A στο Αφγανιστάν

Το βρετανικό υπουργείο άμυνας γνωστοποίησε πρόσφατα με ανακοίνωση του, ότι προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Κανταχάρ, τα δύο πρώτα μαχητικά Harrier GR9A τα οποία θα αντικαταστήσουν ισάριθμα παλαιότερα GR7A.

Τα αεροσκάφη θα αναπτυχθούν σε ρόλους προσβολής επίγειων στόχων και εγγύς υποστήριξης. Με βάση την ίδια ανακοίνωση τύπου, αργότερα, αλλά σε χρόνο ο οποίος δεν διευκρινίζεται, το σύνολο των Harrier GR7A που επιχειρούν σήμερα από τη βάση του Κανταχάρ, θα αντικατασταθεί με αναβαθμισμένα αεροσκάφη της νεότερης και τελευταίας αυτής έκδοσης του μαχητικού κατακόρυφης απο-προσγείωσης. Τα δύο βρετανικά αεροσκάφη που ανήκουν στο Joint Force Harrier (επανδρώνεται από χειριστές της Βασιλικής Αεροπορίας-RAF: Royal Air Force και του Βασιλικού Ναυτικού-RN: Royal Navy) με έδρα την αεροπορική βάση της RAF στο Cottesmore του Rutland. Τα δύο αεροσκάφη διάνυσαν την απόσταση των 5.600 χιλιομέτρων μέχρι το Κανταχάρ με δύο ενδιάμεσους σταθμούς, έναν στην Κύπρο και την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου και ένα δεύτερο κάπου στη Μέση Ανατολή. Ανέλαβαν δε ετοιμότητα από την πρώτη κιόλας ημέρα της παραμονής τους στο Αφγανιστάν. Τα GR9A αποτελούν αναβαθμισμένη έκδοση του GR7 και επιχειρησιακά θα αναλάβουν την εκτέλεση αποστολών του ίδιου ρόλου στο νότιο τμήμα της χώρας. Προσβολή επίγειων στόχων και υποστήριξη φίλιων από όλα τα ύψη και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.