ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέος κύκλος δοκιμών για το αμερικανικό αερομεταφερόμενο σύστημα λέιζερ

Νέος κύκλος δοκιμών για το αμερικανικό αερομεταφερόμενο σύστημα λέιζερ

Με ανακοίνωσή της, στις 6 Φεβρουαρίου η υπηρεσία πυραυλικής άμυνας (MDA: Missile Defense Agency), των ΗΠΑ γνωστοποίησε την έναρξη ενός νέου κύκλου πτητικών δοκιμών του αερομεταφερόμενου συστήματος λέιζερ (ABL-Airborne Laser).

Το ABL φέρεται σε ειδικά τροποποιημένου αεροσκάφους τύπου Β747-200. Βασικός στόχος του νέου κύκλου δοκιμών του συστήματος είναι η πιστοποίηση της αποτελεσματικής λειτουργίας των συστημάτων ελέγχου της δέσμης της εκπεμπόμενης ακτίνας και ελέγχου πυρός, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο το λέιζερ καταύγασης για σκοπούς εγκλωβισμού και παρακολούθησης στόχων (TILL-Tracking Illuminator Laser), όσο και το λέιζερ στιγμιαίας κατάδειξης (Beacon Illuminator Laser-BILL). Κατά τη διάρκεια του νέου κύκλου των πτητικών δοκιμών, θα δοκιμαστούν και τα δύο προαναφερόμενα συστήματα λέιζερ σε ότι αφορά την ικανότητά τους να καταδεικνύουν και να εγκλωβίζουν έναν ιπτάμενο στόχο, υπό διαφορετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες. Για την αξιολόγηση των συστημάτων θα χρησιμοποιηθεί ένα αεροσκάφος που αποκαλείται Black Crow (μαύρο κοράκι) και το οποίο θα φέρει σε πτερυγικό φορέα έναν ειδικά βαμμένο πύραυλο ο οποίος θα πρέπει να εντοπιστεί και να εγκλωβιστεί από τα δύο συστήματα λέιζερ (TILL και BILL). Και τα δύο συστήματα δοκιμάστηκαν εκτενώς κατά τις επίγειες δοκιμές του συστήματος, οι οποίες τερματίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.