ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Gripen στην Ινδία στο πλαίσιο της έκθεσης Aero-India 2007

Το Gripen στην Ινδία στο πλαίσιο της έκθεσης Aero-India 2007

Με την έναρξη διαγωνισμού για την επιλογή ενός νέου μαχητικού στην Ινδία δεδομένη, η διεθνής αεροπορική έκθεση Aero-India 2007, αποτέλεσε πόλο έλξης, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλών κατασκευαστών μαχητικών αεροσκαφών.

Η SAAB, κατασκευάστρια του Gripen, είχε μία ιδιαίτερα έντονη παρουσία στην ινδική αεροπορική έκθεση, στην οποία εκτέθηκαν τρία μαχητικά στο έδαφος και στον αέρα, μέσα από τη συμμετοχή τους στο καθημερινό πρόγραμμα των πτητικών επιδείξεων. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της παρουσίας του Gripen στην Aero-India 2007, ήταν και η παρουσίαση του προσομοιωτή θαλάμου διακυβέρνησης του αεροσκάφους, ο οποίος επιδείχθηκε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον προσομοιωτή του αεροσκάφους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους ανθρώπους της SAAB και της Gripen International και να δουν τις πραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους, ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Ινδικής Αεροπορίας, καθώς και δεκάδες διοικητές μονάδων μαχητικών της. Πολλοί από τους τελευταίους μάλιστα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο εμπρός κάθισμα του διθέσιου JAS 39D το οποίο είχε αποσταλεί στην Ινδία για να συμμετάσχει στην έκθεση, μαζί με δύο μονοθέσια –C. To σουηδικό μαχητικό αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές προτάσεις για την Ινδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.