ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ρωσικές προτάσεις για το νέο μαχητικό της Ινδίας

Οι ρωσικές προτάσεις για το νέο μαχητικό της Ινδίας

Το MiG-35 πρόκειται να είναι το κύριο υποψήφιο ρωσικό μαχητικό στο πλαίσιο του επικείμενου διεθνούς διαγωνισμού της Ινδικής Αεροπορίας για την αγορά 126 νέων μαχητικών αεροσκαφών για την αναβάθμιση του στόλου της. 

Το παραπάνω δήλωσε ο Ρώσος υπουργός άμυνας, Sergei Ivanov κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία. Το MiG-35 αναμένεται να ανταγωνιστεί τα αμερικανικά F-16 Advanced και F/A-18E/F Super Hornet, το σουηδικό JAS-39 Gripen και το γαλλικό Rafale. Η συγκεκριμένη προμήθεια μπορεί να ανέλθει σε ύψος έως και 10 δις δολαρίων σύμφωνα με πηγές στην Ινδική Αεροπορία. Η ρωσική συμμετοχή πάντως στα προγράμματα μαχητικών της Ινδικής Αεροπορίας δεν τελειώνει εδώ. Η ρωσική αμυντική βιομηχανία αναμένεται να συμμετάσχει και στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα για την αγορά ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς. Η Ρωσία πρόκειται να συμμετάσχει με δύο σχέδια. Το πρώτο προέρχεται από την Sukhoi και αφορά το σχέδιο του PAK-FA που προορίζεται και για την Ρωσική Αεροπορία, το Ι-21 και I-21E για εξαγωγές και την MiG με το σχέδιο 4.12, στο οποίο πιθανότατα η Ινδία έχει ήδη επενδύσει σημαντικά ποσά, για την ανάπτυξή του. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ivanov το πρωτότυπο της Sukhoi πρόκειται να πετάξει το 2009, πληροφορίες όμως από την ίδια την Sukhoi, αναφέρουν ότι αυτό μπορεί και να μην επιτευχθεί τελικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.