ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περισσότερες πληροφορίες για το συμβόλαιο υποστήριξης των Hawk από τη BAE Systems

Περισσότερες πληροφορίες για το συμβόλαιο υποστήριξης των Hawk από τη BAE Systems

Περισσότερες πληροφορίες έγιναν γνωστές για το νέο, ύψους 74 εκατομμυρίων λιρών, συμβόλαιο συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης των εκπιδευτικών αεροσκαφών Hawk TMk. 1, που ανατέθηκε στη BAE Systems από τη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία (RAF: Royal Air Force).

Με το συμβόλαιο αυτό η BAE Systems θα ενισχύσει τη συντήρηση και τεχνική υποστήριξη των στόλων της RAF και του Βασιλικού Ναυτικού, που αποτελούνται από 131 Hawk TMk.1, συνεισφέροντας έτσι στην εξοικονόμηση, για λογαριασμό των Βρετανών φορολογουμένων, περισσότερων από 14 εκατομμύρια λίρες.  Το συμβόλαιο ολοκληρωμένης υποστήριξης των Hawk (Hawk IOS) που υπεγράφη με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, θα εξασφαλίσει το υψηλό επίπεδο ασφάλειας πτήσεων του Βρετανικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους έως το 2011, με ταυτόχρονη περιστολή εξόδων. Η συνεργασία αυτή φέρνει τις σχέσεις της BAE Systems με τη RAF και το Βασιλικό Ναυτικό σε ένα άλλο επίπεδο, καθώς σημαντικές λειτουργίες (π.χ. γραμμή πτήσεων) υποστηρίζονται απευθείας από το προσωπικό της BAE Systems και του βασικού της προμηθευτή, της εταιρίας Babcock Defence Services. Στα πλαίσια της συνεργασίας η BAE Systems και η Babcock Defence Services  θα παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης στόλου και εφοδιαστικής αλυσίδας, τεχνική υποστήριξη και εις βάθος συντήρηση στα Hawk τριών αεροπορικών βάσεων της Αεροπορίας και του Ναυτικού.    Επιπροσθέτως, θα παρέχεται υποστήριξη στον τομέα του εφοδιασμού με ανταλλακτικά στην αεροπορική βάση των Red Arrows και σε άλλες βάσεις της RAF.

Ο Phil Davidson, Διευθυντής Εκπαιδευτικών προϊόντων της BAE Systems δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα της στενής συνεργασίας της BAE Systems με την RAF, το Βασιλικό Ναυτικό και το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, παρέχοντας εγγυημένη διαθεσιμότητα αεροσκαφών και αληθινά μεγάλες δυνατότητες στον πελάτη.  Είναι η τελευταία μιας σειράς συνεργασιών που ανέπτυξε η BAE Systems τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα συμβόλαια αυτά καλύπτουν πολλά από τα πρώτης γραμμής βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως τα Tornado, Harrier, Nimrod MR2 και VC10 και καλύπτουν πλήρως τα κριτήρια που έχει θέσει η Βιομηχανική Αμυντική Στρατηγική της Βρετανικής Κυβέρνησης. Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας μπορεί να αποτελέσει θετικό προηγούμενο για  την ευρύτερη υποστήριξη των αεροσκαφών Hawk, τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και σε άλλες αγορές.»

Ο επικεφαλής του τμήματος υποστήριξης Hawk στον οργανισμό διαχείρισης αμυντικού  εξοπλισμού δήλωσε: «Το συμβόλαιο αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στη συνεργασία μας με τη BAE Systems.  Πέρα από την προφανή μείωση του κόστους, θα μας επιτρέψει να ενοποιήσουμε διάφορα συμβόλαια μηχανικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών σε ένα.  Αυτό θα διευκολύνει τη διαχείριση και την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.  Προσβλέπουμε σε συνέχιση αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το Hawk Advanced Jet Trainer που αποτελεί την  τελευταία έκδοση του Hawk και το οποίο η RAF θα αρχίσει να παραλαμβάνει το 2008, είναι ανάμεσα στα υποψήφια προς αγορά εκπαιδευτικά αεροσκάφη, από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.  Η BAE Systems υπέγραψε πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΑΒ, που προβλέπει συνεργασία τους στο πρόγραμμα του Hawk Advanced Jet Trainer, εφόσον η Ελληνική Κυβέρνηση επιλέξει το συγκεκριμένο αεροσκάφος για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.