ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναβαθμισμένα συστήματα απεικόνισης επί κάσκας JHMCS για την USAF

Αναβαθμισμένα συστήματα απεικόνισης επί κάσκας JHMCS για την USAF

H Αμερικανική αεροπορία (USAF: United States Air Force) ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου 2007 ότι παρέλαβε τις πρώτες κάσκες με ενσωματωμένο αναβαθμισμένο σύστημα απεικόνισης και κατάδειξης στόχων JHMCS (Joint Helmet Mounted Cueing System).

To πρόσθετο κόστος της αναβάθμισης για κάθε κάσκα ανέρχεται σε 1.000 δολάρια και η πρώτη μονάδα της USAF που παρέλαβε τα νέα συστήματα είναι 18η Μοίρα που επιχειρεί από την αεροπορική βάση Eielson στην Αλάσκα και είναι εξοπλισμένη με μαχητικά F-16C. Η αναβάθμιση συνίσταται στο ότι οι κάσκες που φέρουν ενσωματωμένα τα συστήματα JHMCS (Joint Helmet Mounted Cueing System) είναι νέου τύπου, με βελτιωμένη μάσκα παροχής οξυγόνου, ακουστικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά προστασίας, ενώ σε ότι αφορά το σύστημα JHMCS έχει προστεθεί μία κάμερα πάνω από το επίπεδο του αριστερού ματιού του χειριστή, η οποία καταγράφει ότι αυτός βλέπει, αναμεταδίδοντάς το σε πραγματικό χρόνο σε σταθμούς εδάφους. Σημειώνεται ότι ο συνδυασμός JHMCS και πυραύλων αέρος-αέρος AIM-9X Sidewinder δεν έχει ακόμη εισαχθεί σε υπηρεσία στις τάξεις της Αμερικανικής αεροπορίας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.