ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιτυχής πρώτη δοκιμαστική πυροδότηση του ABL

Επιτυχής πρώτη δοκιμαστική πυροδότηση του ABL

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 15 Μαρτίου 2007 η πρώτη εν πτήσει δοκιμαστική πυροδότηση του λέιζερ στοχοποίησης του ειδικά τροποποιημένου αεροσκάφους Β747 ΑBL (Airborne Laser).

Η ανακοίνωση έγινε από την Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ (MDA: Missile Defense Agency) που υπάγεται στο υπουργείο άμυνας της χώρας. Συγκεκριμένα, το σύστημα που τέθηκε με επιτυχία σε λειτουργία και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, ήταν το Tracking Illuminator Laser (TILL) το οποίο χρησιμοποιείται για τον εγκλωβισμό των επερχόμενων πυραύλων και την ενεργοποίηση του υψηλής ισχύος High Energy Laser, που ακολούθως θα αναλαμβάνει την καταστροφή τους. Η δοκιμή αυτή είναι η πρώτη του είδους που διεξάγεται από το αεροσκάφος ABL, σηματοδοτώντας μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για το πρόγραμμα. Πραγματοποιήθηκε πάνω από θαλάσσια περιοχή, ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια και σε αυτή συμμετείχε και ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος KC-135, το οποίο ονομάζεται «Big Crow».  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.