ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών πετάει με το Μ-346

Η Γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών πετάει με το Μ-346

Μία Ομάδα Αξιολόγησης από το Κέντρο Πτητικών Δοκιμών (ΚΠΔ), το επίσημο κέντρο ελέγχου της Γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, διεξήγαγε πτήση αξιολόγησης του αεροσκάφους προκεχωρημένης εκπαίδευσης Μ-346 της Alenia Aermacchi στο Βενέγκονο.

Η αξιολόγηση έγινε τον Απρίλιο στο πλαίσιο των Ιταλο-Γαλλικών διακρατικών αμυντικών συμφωνιών. Ο πτητικός έλεγχος και η εκπαίδευση σε προσομοιωτή είχαν συμφωνηθεί από κοινού από το ΚΠΔ και την Alenia Aermacchi με στόχο την αξιολόγηση του Μ-346 ως προς τις επιδόσεις, το χειρισμό, την αλληλεπίδραση με τους χειριστές (human-machine interface), το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τη λογιστική του υποστήριξη καθώς και τα θέματα συντήρησης. Η Γαλλική ομάδα είχε επίσης την ευκαιρία να εξετάσει τις μηχανολογικές δυνατότητες, καθώς και τις δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων πτήσης που διαθέτει το κέντρο πτητικών δοκιμών της Alenia Aermacchi. Η συνολική εντύπωση ήταν πολύ θετική, υπογραμμίζοντας την αξιοπιστία και τις δυνατότητες του Μ-346 σε επιχειρήσεις προκεχωρημένης εκπαίδευσης, στοιχεία που έχουν ήδη επισημανθεί και από άλλες διεθνείς αντιπροσωπείες. Τα χαρακτηριστικά επιτάχυνσης και  ώθησης, με λόγο ώσης / βάρους που πλησιάζει τη μονάδα, και ο εναρμονισμός του συστήματος ελέγχου πτήσης Fly-by-Wire, το οποίο είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά στους τομείς που εξετάστηκαν. Επιπλέον, η απλότητα και αμεσότητα του συστήματος human-machine interface μειώνει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την επίτευξη του απαιτούμενου επιπέδου εκπαίδευσης  των πιλότων. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, η γαλλική πλευρά έκανε κάποιες παρατηρήσεις για τη βελτίωση συγκεκριμένων επιχειρησιακών χαρακτηριστικών, τις οποίες είχε ήδη εντοπίσει η Alenia Aermacchi και έχει ήδη προχωρήσει στη βελτιστοποίηση τους. Η γαλλική αντιπροσωπεία υπογράμμισε επίσης την πληρότητα και ωριμότητα των πρωτοτύπων Μ-346, τα οποία στο παρόν στάδιο ανάπτυξης κρίθηκαν ικανοποιητικά στα πλαίσια προκεχωρημένων και προ-επιχειρησιακών αποστολών εκπαίδευσης. Το αεροσκάφος παρουσιάζει περιθώρια ανάπτυξης, τόσο σε ρόλο Lead-In Fighter Trainer (LIFT) όσο και σε επιπρόσθετους επιχειρησιακούς ρόλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.