ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Φιλανδία αγοράζει 18 Hawk Mk. 66 από την Ελβετία

Η Φιλανδία αγοράζει 18 Hawk Mk. 66 από την Ελβετία

Ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Φιλανδίας αναφέρει ότι υπογράφηκε συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση για την αγορά 18 εκπαιδευτικών αεροσκαφών Hawk Mk 66, μαζί με απόθεμα ανταλλακτικών και εξοπλισμό υποστήριξης έναντι 40 μόλις εκατ. ευρώ!

Τα χρήματα αυτά είναι με βάση την ανακοίνωση όσα χρειάζονται κατά προσέγγιση για την αγορά δύο νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Hawk. Tα ελβετικά Mk 66 έχουν πάρα πολύ λίγες ώρες πτήσης και μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά για 15 τουλάχιστον ακόμη χρόνια, δεδομένου ότι μόλις το 17% της ωφέλιμης πτητικής τους ζωής έχει «αναλωθεί» από την Ελβετική Αεροπορία. Σε σύγκριση με τα φιλανδικά Mk.51 τα ελβετικά αεροπλάνα έχουν μικρές διαφορές στον κινητήρα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Η Ελβετία είχε προβεί στην παραγγελία 20 Hawk Mk 66 to 1992, ενώ η Φιλανδία έχοντας δώσει αρχική παραγγελία για 50 μονάδες τις οποίες άρχισε να παραλαμβάνει το 1980, επανήλθε με μία πρόσθετη παραγγελία το 1990 για εφτά ακόμη προς αναπλήρωση απωλειών. Δεδομένου ότι ακόμη και μετά από την υλοποίηση του προγράμματος περιορισμένου εκσυγχρονισμού και δομικής αναβάθμισης των φιλανδικών Mk.51 αυτά θα συμπληρώσουν το ωφέλιμο όριο της επιχειρησιακής του ζωής το 2020, τα Mk. 66 που θα αποκτηθούν από την Ελβετία μπορούν να πετάξουν συνολικά 90.000 ώρες και να παραμείνουν σε υπηρεσία τουλάχιστον μέχρι το 2025 έως 2027.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.