ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκλήρωση δοκιμών εδάφους του συστήματος ανεφοδιασμού των Α310 και Α330 MRTT

Ολοκλήρωση δοκιμών εδάφους του συστήματος ανεφοδιασμού των Α310 και Α330 MRTT

Με ανακοίνωσή της, η ισπανική EADS CASA ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές εδάφους του πτυσσόμενου σωλήνα του συστήματος εναέριου ανεφοδιασμού ARBS (Air Refueling Boon System) των αεροσκαφών Α310 MRTT και Α330 MRTT (KC-30).

Οι στατικές δομικές έγιναν με τη χρήση ενός συστήματος υποδοχής καυσίμου από μαχητικό F-16. Το σύστημα δοκιμάστηκε στη χειροκίνητη και αυτόματη λειτουργία διασύνδεσης με το αεροσκάφος-λήπτη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και μεταγγίσεις καυσίμου μικρής διάρκειας, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ομαλή λειτουργία όλων των υποσυστημάτων του ARBS. Μετά την ολοκλήρωση των στατικών δοκιμών θα ακολουθήσει, άμεσα η πρώτη πτήση του προγράμματος των δοκιμών στον αέρα. Για την αξιολόγηση του συστήματος ARBS θα χρησιμοποιηθεί πάλι το ειδικά τροποποιημένο Α310. Υπενθυμίζεται ότι Α310 MRTT αξιοποιείται επιχειρησιακά από τις αεροπορίες του Καναδά και της Γερμανίας, ενώ το Α330 MRTT έχει επιλεγεί από τις αεροπορίες της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Βρετανίας, ενώ συμμετέχει και στον διαγωνισμό KC-X της USAF για την επιλογή και προμήθεια ενός νέου ιπτάμενου τάνκερ που θα αντικαταστήσει τα γερασμένα KC-135. Σημειώνεται επίσης ότι ο πτυσσόμενος σωλήνας του συστήματος ARBS κατευθύνεται προς το αεροσκάφος-λήπτη μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου των κινήσεών του, το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετική ευστάθεια και άμεσες διορθωτικές κινήσεις ακόμη και υπό αναταράξεις και ισχυρούς πλευρικούς ανέμους. Η μέγιστη ταχύτητα μετάγγισης καυσίμου που επιτυγχάνει, ανέρχεται σε 1200 γαλόνια (4.500 λίτρα) ανά λεπτό. Τα KC-30 θα είναι επίσης εξοπλισμένα με ολοκληρωμένα συστήματα αυτοπροστασίας, καθώς και με συστήματα μετάδοσης και λήψης δεδομένων Link 16.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.