ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέος πύραυλος αντι-ραντάρ για το αμερικανικό Ναυτικό

Νέος πύραυλος αντι-ραντάρ για το αμερικανικό Ναυτικό

Η αμερικανική ATK υπέγραψε ένα συμβόλαιο συνολικής αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων Χαμηλού Ρυθμού Αρχικής…

Η αμερικανική ATK υπέγραψε ένα συμβόλαιο συνολικής αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων Χαμηλού Ρυθμού Αρχικής Παραγωγής (LRIP) με το αμερικανικό Ναυτικό για την παραγωγή του νέου πύραυλου αντί-ραντάρ AARGM.

Το συμβόλαιο προβλέπει την παραγωγή πυραύλων, κανίστρων, ανταλλακτικών, ειδικού εξοπλισμού υποστήριξης και άλλες συναφείς υπηρεσίες.

Ειδικότερα, προβλέπει την παραγωγή ικανού αριθμού πυραύλων AARGM προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αμερικανικού Ναυτικού για αρχική επιχειρησιακή ικανότητα έως το 2010.

Η ATK με βάση τους όρους του συμβολαίου θα προμηθεύσει τους πύραυλους για χρήση με τα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18C/D Hornet του αμερικανικού Ναυτικού και των Αμερικανών Πεζοναυτών.

Ο πύραυλος αυτός αναπτύχθηκε από κοινού από την ATK και Ομάδα Ολοκληρωμένου Προϊόντος AARGM εκ του αμερικανικού Ναυτικού και της ιταλικής Αεροπορίας, ενώ στην ανάπτυξη συμμετείχαν και άλλοι βιομηχανικοί ετέροι.

Ο πύραυλος AARGM είναι ένας υπερηχητικός, αεροεκτοξευόμενος τακτικός πύραυλος που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε αεροσκάφη FA-18C/D Hornet, FA-18E/F Super Hornet, EA-18G Growler και Tornado ECR.

Ωστόσο είναι εξ αρχής σχεδιασμένος για συμβατότητα και με άλλα αεροσκάφη, όπως το F-35 Joint Strike Fighter, το EA-6B Prowler αλλά και το F-16.

Ο πύραυλος AARGM, αποτελεί αναβάθμιση σε σχέση με τον υπάρχον AGM-88 HARM (high speed anti-radiation missile) και έχει κωδικοποιηθεί ως AGM-88E.

Eίναι μείζον πρόγραμμα προμήθειας και προϊόν συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιταλίας Κατηγορίας Ι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.