ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

F-117: Οι παλαίμαχοι των stealth πετούν ακόμη στη Νεβάδα

F-117: Οι παλαίμαχοι των stealth πετούν ακόμη στη Νεβάδα

Ήταν το καλύτερα κρυμμένο μυστικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, θεωρήθηκε και ήταν ως το πρώτο επιχειρησιακό stealth μαχητικό αεροσκάφος και πραγματοποίησε δεκάδες αποστολές σε πραγματικές συνθήκες.

Οι Σέρβοι κατάφεραν να καταρρίψουν ένα από αυτά στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και από το 2008 έχει αποσυρθεί από την Αεροπορία. Κι όμως, συνεχίζει να πετάει, χωρίς κανείς να ξέρει γιατί.

Ο λόγος για το διαβόητο F-117, το stealth αεροσκάφος των ΗΠΑ με το προσωνύμιο «Nighthawk», το οποίο μέχρι να εμφανιστεί το F-22 και το F-35, ήταν ο πραγματικός τρόμος των αιθέρων, καth θώς ο σχεδιασμός του και η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του το έκαναν αόρατο για τα εχθρικά ραντάρ.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 59 F-117 και από το 2008 έχουν αποσυρθεί και σταδιακά αποσυναρμολογούνται για να παράσχουν εξαρτήματα για άλλα αεροσκάφη. Ωστόσο, πρόσφατα παρατηρητές στη Νεβάδα εντόπισαν ένα από τα «αόρατα» αεροσκάφη, με ειδική βαφή, να πετά χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια είναι η αποστολή του.

Ουδείς έχει ανακαλύψει γιατί η αμερικανική Αεροπορία συνεχίζει να εκτελεί πτήσεις με το F-117, αν και όταν αποσύρθηκαν είχε γίνει σαφές ότι θα πρέπει να διατηρηθούν σε κατάσταση πτητικής ετοιμότητας. Ωστόσο, φαίνεται ότι, αν και παλιομοδίτικα σε σχέση με τα F-22 και F-35, τα «Γεράκια της Νύχτας» παραμένουν ενεργά και μυστηριώδη όπως παλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.