ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Εντυπωσιακές επιδείξεις από τα αμερικανικά Thunderbirds

Βίντεο: Εντυπωσιακές επιδείξεις από τα αμερικανικά Thunderbirds

Οι Thunderbirds είναι η Μοίρα Αεροπορικής Επίδειξης της Αεροπορίας των ΗΠΑ, η οποία περιοδεύει τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό δίνοντας επιδείξεις. Οι Thunderbirds χρησιμοποιούν δώδεκα αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon και έχουν έδρα την αεροπορική βάση Νέλλις στην Νεβάδα.

Η Μοίρα δημιουργήθηκε την 1 Ιουνίου 1953 στην αεροπορική βάση Luke της Αριζόνα, με το όνομα 3600η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων χρησιμοποιώντας αεροσκάφη F-84 Thunderjet. Παράλληλα η ομάδα χρησιμοποιούσε ένα αεροσκάφος T-33 Shooting Star ως το αεροσκάφος του εκφωνητή καθώς και για πτήσεις επισήμων και δημοσιογράφων. Μέχρι τον Αύγουστο του 1953 η μοίρα είχε δώσει 26 επιδείξεις. Την επόμενη χρονιά έδωσαν την πρώτη τους επίδειξη στο εξωτερικό, στην Νότια Αφρική.

Το 1955 άρχισαν να χρησιμοποιούν αεροσκάφη F-84F Thunderstreak, με τα οποία συμμετείχαν σε 91 επιδείξεις. Το 1956 οι Thunderbirds άλλαξαν πάλι αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας το F-100 Super Sabre, το οποίο έδωσε στην ομάδα την ικανότητα υπερηχητικής πτήσης. Παράλληλα, την ίδια χρονιά η ομάδα μετακόμισε στη νέα της έδρα, στην αεροπορική βάση Νέλλις της Νεβάδα.

Από την ίδρυση της η ομάδα Thunderbirds έχει αλλάξει διάφορα μαχητικά αεροσκάφη. Αναλυτικά η λίστα από τα πρώτα F-84G το 1953 μέχρι τα σύγχρονα F-16 που χρησιμοποιεί σήμερα:

Republic F-84G Thunderjet: 1953 – 1954
Republic F-84F Thunderstreak: 1954 – 1956
North American F-100C Super Sabre: 1956 – 1963
Republic F-105B Thunderchief: 1964 (μόνο για έξι επιδείξεις)
North American F-100D Super Sabre: 1964 – 1968
McDonnell F-4E Phantom II: 1969 – 1973
Northrop T-38 Talon: 1974 – 1981
General Dynamics F-16A/B Fighting Falcon: 1983 – 1991
Lockheed Martin F-16C/D Fighting Falcon: 1992 – Παρόν

Πρόσφατα κυκλοφορήσαν τα σχέδια που απεικονίζουν αναλυτικά τους σχηματισμούς των μαχητικών F-16 από την τελευταία τους επίδειξη των Μάρτιο.

Οι σχηματισμοί ακολουθήθηκαν και εκτελέστηκαν με θρησκευτική ευλάβεια όπως φαίνεται και στα πλάνα από το βίντεο της επίδειξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.