ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: KAI και Embraer θα διεκδικήσουν το εκπαιδευτικό

Δύο εταιρίες κατέθεσαν εντός της προθεσμίας (14 Ιουλίου) προτάσεις για το πρόγραμμα αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (THK). Η Τουρκία προτίθεται να προβεί στην προμήθεια 45-60 νέων αεροσκαφών έναντι ποσού που προβλέπεται να ανέλθει στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μία πρόταση είναι από την κορεατική εταιρίας KAI (Korean Aerospace Industries) και αφορά το εκπαιδευτικό αεροσκάφος KT-1, ενώ προτείνει την από κοινού με την Τουρκία προώθησή του σε διεθνείς αγορές. Η δεύτερη πρόταση ήρθε από τη βραζιλιάνικη εταιρία Embraer για το γνωστό Super Tucano, ένα αεροσκάφος που έχει και κάποιες επιχειρησιακές δυνατότητες ως ελαφρύ μαχητικό. Αμφότερες οι εταιρίες επιχειρούν στις προτάσεις τους να μεγιστοποιήσουν τη συμμετοχή των τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών στη συμπαραγωγή των αεροσκαφών που προτείνουν. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι η αμερικανική εταιρία Raytheon δεν κατέθεσε καν πρόταση για τον τουρκικό διαγωνισμό, πιθανότατα λόγω των απαιτήσεων της Τουρκίας για μεταφοράς τεχνολογίας στο πλαίσιο του προγράμματος. Επίσης, οι Τούρκοι απέκλεισαν την ελβετική εταιρία Pilatus από το διαγωνισμό λόγω διπλωματικών τριβών που έχουν προκύψει με την κυβέρνηση της Ελβετίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.