ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

MQ-25: Πρώτη πτήση για το μη επανδρωμένο ιπτάμενο τάνκερ του αμερικανικού Ναυτικού (βίντεο)

MQ-25: Πρώτη πτήση για το μη επανδρωμένο ιπτάμενο τάνκερ του  αμερικανικού Ναυτικού (βίντεο)

Η Boeing ανακοίνωσε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι το πρωτότυπο Τ1 του μη επανδρωμένου ιπτάμενου τάνκερ MQ-25, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Mascoutah στο St. Louis του Μισούρι, ελεγχόμενο από σταθμό εδάφους που βρισκόταν εκεί. Η διάρκεια της πτήσης ήταν δύο ώρες και η διαδρομή του αεροσκάφους ήταν προκαθορισμένη.

Η χρονική της διάρκεια επέτρεψε τη διενέργεια σειράς ελέγχων των συστημάτων του, πριν από την ασφαλή του προσγείωση. Το Τ1 θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα πρωτότυπα MQ-25 τα οποία στο σύνολό τους θα παραδοθούν στο αμερικανικό Ναυτικό για την υλοποίηση της φάσης EDM (Engineering Development Model) η οποία θα περιλαμβάνει και δοκιμές απο/προσνηώσεων από το κατάστρωμα αεροπλανοφόρου.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την απόσυρση των S-3A Viking που είχαν τροποποιηθεί σε ιπτάμενα τάνκερ, το USN βασίζεται στα αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet για την κάλυψη του ρόλου αυτού (μέσω τεχνικής buddy-buddy). Οι δυνατότητες όμως είναι περιορισμένες, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας καυσίμου του μαχητικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.