ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

MiG-29: Το Fulcrum έγινε 42 χρονών και… συνεχίζει

MiG-29: Το Fulcrum έγινε 42 χρονών και… συνεχίζει

Στις 6 Οκτωβρίου 1977 πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση του σοβιετικού μαχητικού MiG-29, ενός αεροσκάφους που κατασκευάστηκε μαζί με το Su-27 ως απάντηση της Σοβιετικής Ένωσης στα αμερικανικά F-15 και F-16.

Το αεροσκάφος πήρε μέρος σε πολεμικές συγκρούσεις στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, τις περισσότερες φορές σε πρώιμες εξαγωγικές εκδόσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περισσότερα αμερικανικά, νατοϊκά ή ισραηλινά μαχητικά, τα οποία οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ ή το Ισραήλ αξιοποιούσαν με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Στον πόλεμο Αιθιοπίας – Ερυθραίας σημειώθηκε η μόνη μονομαχία Su-27 με MiG-29, με ένα MiG-29 να καταρρίπτεται αποδεδειγμένα από Sukhoi, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Desert Storm» ένα ιρακινό MiG-29 φέρεται ότι κατέρριψε ένα βρετανικό Tornado.

Τελευταίο σημείο αυτής της συναρπαστικής ιστορίας είναι το MiG-35: το υπέρτατο MiG-29 εφοδιασμένο με ραντάρ AESA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.