ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραήλ: Απώλειες διθέσιου F-16 Block 52+ και δύο AH-64 Apache

Κατέπεσε και συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης διθέσιο F-16 Block 52+ “Sufa” της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ δύο επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στο Νότιο Λίβανο.

Η συντριβή του F-16 σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον και για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία η οποία διαθέτει σχεδόν πανομοιότυπο τύπο αεροσκάφους στον αεροπορικό της στόλο. Οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί και οι υπάρχουσες πληροφορίες είναι αντιφατικές. Η Haaretz αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια της απογείωσης και ενώ το αεροσκάφος έφερε πλήρη οπλισμό για εκτέλεση αποστολής κρούσης. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, αφού έσκασε ένα λάστιχο του μαχητικού, το πλήρωμα επιχείρησε να το προσγειώσει. Δεν κατέστη δυνατό και τα δύο μέλη του πληρώματος πραγματοποίησαν επιτυχή εγκατάλειψη του αεροσκάφους. Διαφορετική είναι η εκδοχή της Jerusalem Post. Σύμφωνα με αυτή το αεροσκάφος προσγειωνόταν επιστρέφοντας από εκπαιδευτική αποστολή όταν έσκασε το λάστιχο προκαλώντας πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης. Αμφότερες οι εκδοχές παρουσιάζουν τεράστια κενά και θα πρέπει να αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής που συστήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ για τη διακρίβωση των ακριβών αιτιών που οδήγησαν στο ατύχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξίσου σοβαρό ήταν και το περιστατικό σύγκρουσης δύο επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Apache (δεν έχει γίνει γνωστό εάν κάποιο από αυτά ήταν Apache Longbow άρα AH-64D) στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με το Λίβανο. Αν και οι δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για αστοχία υλικού, για μηχανικό πρόβλημα, η εκδοχή του ανθρώπινου λάθους είναι εξίσου πιθανή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.