ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έτοιμο για παράδoση στη ρωσική Αεροπορία το πρώτο Su-57 μαζικής παραγωγής (upd)

Έτοιμο για παράδoση στη ρωσική Αεροπορία το πρώτο Su-57 μαζικής παραγωγής (upd)

(Αρχικό κείμενο 8/11 – 11:55) Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μαζική παραγωγή του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57.

Σε πρώτη φάση η σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2019 πρόκειται να αποδώσει σε πρώτη φάση 76 Su-57 παραγωγής, με το πρώτο αεροσκάφος να παραδίδεται στη ρωσική Αεροπορία πριν το τέλος του έτους

Το πρώτο Su-57 μαζικής παραγωγής είναι έτοιμο για παράδοσή στη Ρωσική Αεροπορία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξέι Κρίβορνσκοκο στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

«Όσον αφορά το πρόγραμμα δημιουργίας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, μπορούμε να δούμε μαζί σας ότι το πρώτο αεροσκάφος Su-57 με σειριακή παραγωγή είναι πραγματικά έτοιμο για παράδοση στα στρατεύματα και θα παραδοθεί στην Αεροπορική Δύναμη πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μετά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Komsomolsk-on-Amur, η οποία κατασκευάζει το προγμένο μαχητικό.

Το επόμενο έτος, αναμένουμε να παραλάβουμε άλλο ένα τέτοιο αεροπλάνο και στη συνέχεια η παραγωγή του θα αυξηθεί πολλαπλά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση, η Ρωσική Αεροναυτική Δύναμη πρόκειται να λάβει 76 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς μέχρι το 2028, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Το Su-57 είναι ένας μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους στόχους αέρος, εδάφους και θαλάσσης. Το αεροσκάφος Su-57 διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, μπορεί να αναπτύξει υπερηχητική ταχύτητα και έχει τον πιο προηγμένο ραδιο-ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού υπολογιστή επί του σκάφους (το λεγόμενο ηλεκτρονικό δεύτερο πιλότο ), το σύστημα ραντάρ διασκορπίστηκε σε όλο το σώμα του και κάποιες άλλες καινοτομίες, ειδικότερα τον οπλισμό που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό της ατράκτου του.

Το Su-57 πέταξε για πρώτη φορά στις 29 Ιανουαρίου 2010. Σε σύγκριση με τους προκατόχους του, το Su-57 συνδυάζει τις λειτουργίες ενός επιθετικού αεροσκάφους και ενός μαχητικού αεροσκάφους, ενώ η χρήση σύνθετων υλικών και τεχνολογιών καινοτομίας και η μάχη του μαχητή η αεροδυναμική διαμόρφωση εξασφαλίζει το χαμηλό επίπεδο της υπογραφής ραντάρ και υπερύθρων.

Το όπλο του αεροσκάφους θα περιλαμβάνει, ιδίως, υπερηχητικούς πυραύλους. Το μαχητικό πέμπτης γενιάς έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε συνθήκες μάχης στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.